Μια νέα, εναλλακτική πρόταση του Twitter έχει προστεθεί στο Apple App Store. Ονομάζεται Bluesky και μοιάζει πολύ με τη δημοφιλή πλατφόρμα του Ίλον Μασκ. Από τα στιγμιότυπα οθόνης που κυκλοφορούν φαίνεται πως θα θυμίζει το Twitter από πολλές απόψεις: στρογγυλές φωτογραφίες προφίλ, αριθμός Ακολούθων και όσων Ακολουθείς, έντονη γραμματοσειρά στο όνομα λογαριασμού. Σύμφωνα με το TechCrunch, οι αναρτήσεις θα περιορίζονται στους 256 χαρακτήρες.

Twitter

Αυτή η ομοιότητα, όμως, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει, αφού το Bluesky ήταν “παιδί” της μητρικής εταιρίας του Twitter. Ήταν μάλιστα το 2019, όταν ο τότε CEO της εταιρείας, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωνε τη δημιουργία του περιγράφοντάς το ως ένα “αποκεντρωμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης” προορισμένο να υπάγεται στο Twitter.

Η αποχώρηση του Ντόρσεϊ έφερε και την απέξαρτηση του Bluesky. “Τόσο το Twitter όσο και το Bluesky συνειδητοποίησαν ότι η ανεξαρτησία του δεύτερου είναι σημαντική για την επιτυχία. Γι’ αυτό και ιδρύσαμε μια ανεξάρτητη εταιρεία ώστε να διασφαλίσουμε ότι εξυπηρετούμε τα ευρύτερα δυνατά συμφέροντα” ανακοίνωνε πέρυσι η εταιρεία.

Ωστόσο, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπορέσετε να το ελέγξετε μόνοι σας. Ενώ η καταχώρηση του App Store της Bluesky είναι δημόσια για να τη δει οποιοσδήποτε, η δημιουργία λογαριασμού και η χρήση της εφαρμογής εξακολουθεί να απαιτεί πρόσκληση. Το Bluesky βρίσκεται σε καθεστώς “ιδιωτική beta” από τα τέλη του 2022 και οι δυνητικοί χρήστες μπορούν επί του παρόντος να εγγραφούν στη λίστα αναμονής για τον ιστότοπο της Bluesky.