Όταν ανέβηκε στη σκηνή σε ένα συνέδριο για τις «start-up κοινωνίες» στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο, ο 27χρονος Dryden Brown ήταν εκεί για να διαφημίσει την εταιρεία του, την Praxis, η οποία έχει έναν φιλόδοξο στόχο: να δημιουργήσει μια νέα πόλη στη Μεσόγειο.

Έχοντας εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είχε απολυθεί από την τελευταία του δουλειά, σε ένα hedge fund. Δεν είναι χαρισματικός ομιλητής ή καταξιωμένος επιχειρηματίας. Γνωρίζει τις υποσχέσεις του και δεν δίνει καμία σημασία για λεπτομέρειες, όπως το πού θα βρίσκεται η πόλη του στις ακτές της Μεσογείου.

Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει 19,2 εκατομμύρια δολάρια για το σχέδιό του: ένα ασήμαντο ποσό στον κόσμο του επιχειρηματικού κεφαλαίου και της αστικής ανάπτυξης.

Η Praxis του Dryden Brown

Η ομάδα του Dryden Brown περιλάμβανε δύο πρώην πρωθυπουργούς και ήταν εξοπλισμένη με επενδύσεις από κορυφαίους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η λίστα αναμονής για την ένταξη, είπε ο Dryden Brown, ήταν σχεδόν 50.000 άτομα, με 12.000 μέλη να ενδιαφέρονται ήδη να μετακομίσουν, μαζικά, σε μια «όμορφη, πράσινη πόλη» —που παρουσιάστηκε σε μια κομψή απόδοση από τους Zaha Hadid Architects — από το 2026 .

H Praxis πήρε το όνομά της από μια ελληνική λέξη που σημαίνει εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη. Και 62.000 μέλη και υποψήφια μέλη θα αντιπροσώπευαν αρκετή πρακτική, δεδομένου ότι τον Ιούλιο, η εταιρεία απαριθμούσε μόνο 431 μέλη σε έναν εσωτερικό κατάλογο της εταιρείας.

Η επιτυχία του Brown στην προσέλκυση κεφαλαίων είναι εν μέρει ένα απομεινάρι της φούσκας των κρυπτονομισμάτων, όταν τα εύκολα μετρητά και το τζάμπο με υψηλή περιεκτικότητα σε φαλουτίνη πήγαιναν συχνά χέρι-χέρι. Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Praxis, η Paradigm, ήταν κεντρικός επενδυτής στην FTX.

Τα εξωφρενικά σχέδια της Praxis αντιμετωπίζουν τρομακτικές πιθανότητες, ακόμη και μέσα στην κουλτούρα των επενδύσεων στην τεχνολογία, αλλά αυτό που κάνει πραγματικά περίεργα αυτά τα περισσότερα από 19 εκατομμύρια δολάρια είναι η ανησυχητική κοινωνία που θέλει να χτίσει ο κύριος Brown στην πόλη του. «Οι αξίες μας πληροφορούν το όραμά μας για το μέλλον», έγραφε μια διαφάνεια κατά την παρουσίασή του στο Συνέδριο της Πολιτείας του Δικτύου. «Το όραμά μας είναι ένα πιο ζωτικό μέλλον για την ανθρωπότητα».

Στη σκηνή, ο Brown άφησε αυτές τις αξίες απροσδιόριστες, αλλά ένας εσωτερικός οδηγός επωνυμίας της Praxis καθιστά σαφές ότι η εταιρεία είναι μέρος μιας ανατριχιαστικής διαδικτυακής υποκουλτούρας που έχει προσελκύσει πλήθος ειδησεογραφικών ειδήσεων ως φασιστικό έδαφος αναπαραγωγής εντός της αμερικανικής δεξιάς.

Ο οδηγός καταγγέλλει τους «εχθρούς της ζωτικότητας», οι οποίοι «απορρίπτουν αυτά που θεωρούνται προαιρετικά «ευρωπαϊκά πρότυπα ομορφιάς». Συνεχίζουν ωστόσο να εξυμνούν «τα παραδοσιακά, ευρωπαϊκά/δυτικά πρότυπα ομορφιάς στα οποία ο πολιτισμένος κόσμος, στα καλύτερα του σημεία, βρήκε πάντα επιτυχία».

Η ομορφιά, εδώ, υποδηλώνει τη σωστή αναπαραγωγή: «Στους ανθρώπους, η ομορφιά συνεπάγεται πολλά πράγματα – συγκεκριμένα ότι δύο άνθρωποι, της ίδιας ομορφιάς, σχημάτισαν μια ένωση για να δημιουργήσουν πιο όμορφη ζωή», αναφέρει. Σύμφωνα με αρκετούς πρώην υπαλλήλους της Praxis που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή υπέγραψαν συμφωνίες μη αποκάλυψης, ο Brown είχε συζητήσει την επιθυμία να προσελκύσει ταλέντα τεχνολογίας στην πόλη του συστήνοντας στους ιδρυτές «καυτά κορίτσια», κάτι που θέτει σε αμφισβήτηση πολλές άλλες αξίες.

Ακόμα κι αν ο Brown δεν καταλήξει ποτέ να χτίσει μια αιώνια πόλη, έχει ήδη χτίσει κάτι από αυτή τη στιγμή. Το Praxis, μια πραγματική συνεργασία ανάμεσα σε διογκωμένες υποκουλτούρες που αναμειγνύονται κυρίως στο διαδίκτυο, έχει συγκεντρώσει εκείνους στον κόσμο της τεχνολογίας που αναζητούν εναλλακτικές στη φιλελεύθερη δημοκρατία, μέλη μιας ανερχόμενης δεξιάς που απορρίπτει την αρχή της ανθρώπινης ισότητας και μια ομάδα στο κέντρο της Νέας Υόρκης που τα βρίσκουν όλα λίγο συναρπαστικά.

Η κρίση ως ευκαιρία

Στο Άμστερνταμ, ο Brown περιέγραψε το Praxis ως την απάντησή του στον εγκλωβισμό του μέσα στο διαμέρισμά του κατά τη διάρκεια του Covid, σε συνδυασμό με το μακροχρόνιο ενδιαφέρον του για την αποικιακή Αμερική. «Είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε στην Αμερική το 1776;» διαβάζει ένα εταιρικό pitch deck.

Το 2022, ο Brown ήταν πιο συγκεκριμένος σχετικά με το κίνητρό του να χτίσει μια πόλη από το μηδέν, λέγοντας σε έναν ομιλητή ότι πήρε την ιδέα για το Praxis αφού είδε μπαχαλάκηδες να σπάζουν βιτρίνες στο SoHo κατά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του George Floyd.

Σύμφωνα με τη μεταγραφή, ο Brown περιέγραψε τον εαυτό του ως νευρωτικό και φιλόδοξο. Είπε ότι είχε σπουδάσει στο σπίτι στη Σάντα Μπάρμπαρα για να μπορέσει να ακολουθήσει το ανταγωνιστικό σέρφινγκ.

Χάρη στην επιρροή που του ασκούσε ο δάσκαλό του για τα οικονομικά, είπε ότι τον τράβηξε η ιδέα της τσάρτερ πόλης – ένα είδος ειδικής, αποκεντρωμένης οικονομικής ζώνης που υποστηρίζεται από ελευθεριακούς, στην οποία μια φτωχή χώρα υποδοχής μισθώνει ένα κομμάτι γης σε έναν τρίτο, ο οποίος στη συνέχεια τη κυβερνά όπως κρίνει σκόπιμο.

Κάνοντας αίτηση μόνο για το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ, την Οξφόρδη και το Κέμπριτζ, ο Brown απορρίφθηκε από όλους. Κατέληξε στο N.Y.U., προσπάθησε να μεταγραφεί στο Στάνφορντ και απορρίφθηκε ξανά. Τελικά, σταμάτησε να πηγαίνει στο κολέγιο και προσλήφθηκε ως αναλυτής σε ένα hedge fund.

Εκεί, συνάντησε τον Charlie Callinan, έναν πρώην δέκτη του Boston College, ο οποίος είναι συνιδρυτής του Brown στην Praxis. Σύμφωνα με τη μεταγραφή, ο Brown απολύθηκε από τη δουλειά του στο hedge fund, αλλά ποτέ δεν είχε εγκαταλείψει το όνειρό του να χτίσει μια πόλη.

Με αρκετές χιλιάδες δολάρια που είχε κερδίσει ο Callinan σε ένα τουρνουά γκολφ, οι δυο τους ταξίδεψαν το 2019 πρώτα στη Νιγηρία και μετά στην Γκάνα, μιλώντας σε ένα δωμάτιο με τον αντιπρόεδρο της Γκάνας, στο οποίο πρότειναν να χτιστεί ένα οικονομικό κέντρο. Αλλά η πανδημία εκτροχίασε αυτά τα σχέδια.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, Brown έγραψε ένα στο Twitter σχετικά με την τρελή σειρά γεγονότων που συνέβησαν στη συνάντηση στην Άκρα. Στη συνέχεια, χλευάστηκε στο Διαδίκτυο και κατηγορήθηκε για ντιλετανισμό και νεοαποικιοκρατία. Ο Brown είπε ότι οι προσβολές αφορούσαν την απάντησή του «μάχη ή φυγή».

Είχε επίσης την εμπειρία να παρακολουθήσει τις διαμαρτυρίες του Black Lives Matter, κάτι που έκανε τον Brown vα φοβάται ότι μπορεί να τον σύρουν από το διαμέρισμά του στην Prince Street. Για να καθαρίσει το κεφάλι του, νοίκιασε μια καμπίνα στην Αλάσκα. Εκεί διάβαζε, έκανε βόλτες γύρω από μια λίμνη και άρχισε να σχεδιάζει.

Ήθελε να χτίσει κάτι περισσότερο από έναν οικονομικό κόμβο. Ήθελε μια πόλη βασισμένη σε έναν «πνευματικό πυρήνα». Επιπλέον κατάλαβε ότι ο Covid δεν έπρεπε να είναι εμπόδιο. θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία. Σε στιγμές κρίσης, θα μπορούσατε να πείτε και να κάνετε πράγματα που συνήθως δεν μπορούσατε, επειδή οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να εξετάσουν ακραίες επιλογές.

Φιλικές προς τις επιχειρήσεις, ουτοπικές νεοφυείς πόλεις

Η εταιρεία του Brown φαίνεται να έχει επικεντρωθεί λιγότερο στο κομμάτι της οικοδόμησης μιας πόλης και περισσότερο στην «παραδοσιακή» και «ευρωπαϊκή» αισθητική της και στην εισαγωγή «αξιών Praxis» όπως «ζωτικότητα», «ομορφιά» και «πατριωτισμός». στα υποψήφια μέλη.

Η πιο εξέχουσα προσωπικότητα σε αυτόν τον κόσμο είναι ο Peter Thiel, ο οποίος δήλωσε το 2009 ότι «το μεγάλο καθήκον για τους ελευθεριακούς είναι να βρουν μια απόδραση από την πολιτική σε όλες τις μορφές της».

Έκτοτε, ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικανός μεγαδοδότης έχει υποστηρίξει αρκετές προσπάθειες για τη δημιουργία εταιρικών πόλεων-κρατών και ρίχνει μια μεγάλη σκιά στην κουλτούρα που περιβάλλει αυτές τις πρωτοβουλίες. Έτσι ήταν λογικό ότι όταν ο κύριος Brown πήγε να βρει χρήματα για να μπορέσει να διαφύγει από τη σύγχρονη Νέα Υόρκη, βρήκε μερικά από αυτά στην τροχιά σκέψης του Peter Thiel.

Το Pronomos Capital, ένα ταμείο οικοδόμησης πόλεων που υποστηρίζεται από τον Peter Thiel, το οποίο διευθύνεται από τον Patri Friedman, εγγονό του ελευθεριακού οικονομολόγου Milton Friedman, επένδυσε σε έναν γύρο χρηματοδότησης το 2021 που συγκέντρωσε 4,2 εκατομμύρια δολάρια.

Δύο από τους συνεργάτες του Thiel, οι επενδυτές επιχειρηματικού κινδύνου Balaji Srinivasan και Joe Lonsdale, επένδυσαν επίσης στην Praxis. Όμως, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τις επενδύσεις του, ο Peter Thiel δεν υποστήριξε ποτέ άμεσα την Praxis. Ωστόσο, η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι ο Thiel ασχολείται με την εταιρεία την βοήθησε να χτίσει το μυστήριο της.

Η μεγαλύτερη επένδυση στην Praxis προήλθε από τον αναπτυσσόμενο κόσμο των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Paradigm, μιας εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων που είναι πιο γνωστή για το μερίδιο 125 εκατομμυρίων δολαρίων της στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων FTX του Sam Bankman-Fried. (Η Alameda Research, η εμπορική εταιρεία του κ. Bankman-Fried, επένδυσε επίσης στην Praxis, όπως και η Apollo Ventures, η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών που ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος του OpenAI Sam Altman.)

Οι πρακτικές δέουσας επιμέλειας της Paradigm τέθηκαν υπό έλεγχο τον Οκτώβριο, όταν ο τότε διαχειριστής εταίρος, Matt Huang κατέθεσε στη δίκη του κ. Bankman-Fried, λέγοντας ότι είχε παραπλανηθεί από τον ιδρυτή, ωστόσο η Paradigm αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με δύο πηγές εξοικειωμένες με τη συμφωνία, οι οποίες δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν, η Paradigm εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ανισορροπία των φύλων στην κοινότητα του Praxis. Οι άνδρες υπερτερούν των γυναικών κατά περίπου τέσσερα προς ένα, σύμφωνα με τον κατάλογο μελών του Ιουλίου 2023.

«Κανείς δεν φαινόταν να έχει ένα καθορισμένο σύνολο δεξιοτήτων»

Η Praxis, πλούσια σε μετρητά, μετακόμισε σε ένα γραφείο SoHo 7.500 τετραγωνικών ποδιών τον Μάιο του 2022. Σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Praxis, ο Brown φορούσε Balenciaga και ήπιε νερό Hallstein (ένα πακέτο έξι τεμαχίων κοστίζει 68 $). Τα πάρτι της εταιρείας παρουσίαζαν πιάτα αλλαντικών από το Μπαλτάζαρ.

Η Praxis στελεχώθηκε και ο Brown σχεδίασε πώς να εισαχθεί στην εθνική σκηνή. Τον επόμενο μήνα, η εταιρεία προσέλαβε τον κύριο Stone, τον συγγραφέα φαντασμάτων, για να βοηθήσει στη συγγραφή μιας βιογραφικής ομιλίας για τον Brown, καθώς και στο σενάριο για μια ταινία μικρού μήκους στην οποία ο Brown περπατούσε σε μια παραλία, συνομιλώντας με την ασώματη φωνή της Μητέρας Φύσης.

Το σχέδιο ήταν να αποκαλυφθούν όλα σε ένα μεγάλο δημαρχείο, στον Steve Jobs. (Το γεγονός δεν συνέβη ποτέ.) Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Stone είπε ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου που εργαζόταν στο γραφείο της Praxis είχε εντυπωσιαστεί ότι «κανείς δεν φαινόταν να έχει ένα καθορισμένο σύνολο δεξιοτήτων. Δεν υπήρχε κανένας με δεξιότητες μηχανικής, σχεδιασμού, γλώσσας ή επικοινωνίας».

Ο Brown συνέχισε να ξοδεύει σε πολυτελή πάρτι – πολλά στην “Πρεσβεία Praxis”, το πολυώροφο πατάρι Broome Street όπου έμενε μαζί με αρκετούς από τους αναπληρωτές του – σε μια προσπάθεια να οικοδομήσει μια κοινότητα πλούσιων και ισχυρών νέων.

Μια αναφορά από ένα τέτοιο σαλόνι, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022, περιέγραφε ένα σετ οικονομικών και τέχνης κάτω των 30 ετών που συζητούσε τον Μακιαβέλι και τον Χομπς ενώ έπαιζε μουσική δωματίου.

Εκείνη την εποχή, ο Brown άρχισε να εστιάζει την προσοχή του στο «Dimes Square», τη σκηνή των πάρτι και των social media στο κέντρο της πόλης που έγινε γνωστή για τις προσπάθειές του να σοκάρει τους φιλελεύθερους μέσω αντιδραστικών πολιτικών στάσεων. Οι καλαίσθητοι νέοι που σκηνοθέτησαν τη δική τους πολιτιστική έξοδο από την πολιτική ταυτότητας, φυσικά θα μπορούσαν να έχουν απευθυνθεί στον Brown.

Ο ίδιος ο Thiel είχε χρηματοδοτήσει ένα φεστιβάλ κινηματογράφου Dimes Square τον Οκτώβριο του 2021. Η Praxis συνδιοργάνωσε πάρτι με τους podcasters ταινιών στο κέντρο της πόλης που αυτοαποκαλούνται Ion Pack — ένα στο Art Basel Miami το 2021 και ένα άλλο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, μέσα σε ένα Bedford-Stuyvesant brownstone.

Εκεί, μοντέλα, ηθοποιοί και influencers φορούσαν ταμπέλες σκύλων που έγραφαν «Praxis: Meet Me in the Eternal City». Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Praxis προσέλαβε τη δημοσιογράφο Kaitlin Phillips, την κυρίαρχη της μυθοποιίας στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια, τον Ιούνιο, η Air Mail που διοικείται από τον Graydon Carter έστειλε έναν ρεπόρτερ σε ένα «μυστικό και αποκλειστικό» γκαλά Praxis στο Yale Club, όπου οι άνδρες φορούσαν σμόκιν και έπαιζαν ένα κουιντέτο εγχόρδων.

Τον ίδιο μήνα, ένα μοντέλο και ο D.J. ονόματι Dagsen Love, ένα άλλο φωτιστικό της Dimes Square, βοήθησε την Praxis να διοργανώσει μια εβδομάδα εκδηλώσεων στην πόλη. Και τον Αύγουστο, η καταξιωμένη, εγκεκριμένη από την Dimes Square σχεδιάστρια Elena Velez δημοσίευσε μια φωτογραφία των παιδιών της να παίζουν στο γραφείο της Praxis.

Ακόμη και ανάμεσα σε ένα πλήθος δεκτικό στο αντιδραστικό, τα πάρτι ήταν αμφιλεγόμενα. Στις 5 Ιουνίου, η Praxis φιλοξένησε έναν DJ στο Cutting Room, ένα σαλόνι και χώρο στο Midtown. Την επόμενη μέρα, μια συντάκτρια του Guardian στις ΗΠΑ, ονόματι Amana Fontanella-Khan, η οποία είχε παρευρεθεί στο πάρτι, δημοσίευσε στο Instagram ότι η Praxis ήθελε «να δημιουργήσει τους δικούς της νόμους, να μην πληρώσει φόρους και να απομακρύνει τους φτωχούς και τους ανεπιθύμητους».

Ο λόγος που «αυτοί οι καλικάντζαροι» «αγωνίζονταν με τη σκηνή του κέντρου του κλαμπ», έγραψε η κα Fontanella-Khan, «ήταν για να ζητήσουν νέα μέλη».

Τον Σεπτέμβριο, η Mother Jones δημοσίευσε μια έκθεση για την πολιτική του Brown, αναφέροντας ότι είχε προτρέψει το προσωπικό να διαβάσει τον φασίστα συγγραφέα Τζούλιους Έβολα. Σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Praxis που υπέγραψε συμφωνία μη αποκάλυψης, η συλλογή βιβλίων του Brown στην λεγόμενη Πρεσβεία Praxis περιλάμβανε επίσης τα απομνημονεύματα του Άλμπερτ Σπέερ, αρχιτέκτονα του Αδόλφου Χίτλερ, και το «Imperium», έναν τίτλο με επιρροή του 1948 που απαιτεί την ίδρυση μιας νεοναζιστικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.

«Έχουμε χιλιάδες βιβλία στο γραφείο μας, δεν υποστηρίζω όλες τις ιδέες τους», έγραψε ο Brown σε ένα email. Σε μια ιστορία στο Instagram μέσα από το γραφείο της Praxis, η οποία εξετάστηκε από τους New York Times, ένας άνδρας μέτρησε το πρόσωπο του Brown χρησιμοποιώντας δαγκάνες — ένα από τα κύρια εργαλεία της φυσιογνωμίας, της ψευδοεπιστήμης της κρίσης του χαρακτήρα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της φρενολογίας. η απαξιωμένη επιστήμη της πρόβλεψης ψυχικών χαρακτηριστικών με τη μέτρηση των προσκρούσεων στο κρανίο.

Ο Brown δεν διευκρίνισε στην απάντησή του στο email γιατί ήθελε να μετρηθεί το κεφάλι του. Αυτές οι ενασχολήσεις τοποθετούν τον Brown σε μια νεφελώδη ομάδα δεξιών επιρροών που ασκούν ένα είδος πολιτικής διάθεσης: ένα πάστιχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνων και αφορισμών που γιορτάζουν την αρχαιότητα, τον κλασικισμό και τη βιολογική ιεραρχία — και κατ’ επέκταση επικρίνουν τη νεωτερικότητα, τη διαφορετικότητα, τον άνθρωπο και την ισότητα.

Τα εσωτερικά έγγραφα της Praxis σκιαγραφούν τρεις «ομάδες προσώπων» που θα κατοικήσουν στην πόλη Praxis. Είναι «πολεμιστές», που είναι «μυώδεις» και «καθαροί» και προστατεύουν την κοινωνία από απειλές. «ιερείς», που είναι «πολύ αδύνατοι» και «καθορίζουν τις αξίες και τις πεποιθήσεις της κοινωνίας». και «έμποροι», οι οποίοι είναι «φιλόξενοι» και «γενειοφόροι» και περιλαμβάνουν επιχειρηματίες κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου και επαγγελματίες κρυπτονομισμάτων.

Ο κατάλογος των μελών του Ιουλίου περιλαμβάνει πολλούς τραπεζίτες και εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά όχι πολλά μοντέλα, καλλιτέχνες ή influencers. Υπάρχουν μερικά μεγάλα ονόματα στη λίστα, αλλά προέρχονται από τον κόσμο της τεχνολογίας και των οικονομικών: ο Martin Shkreli, ο πρώην επενδυτής φαρμακευτικών προϊόντων που εξέτισε σχεδόν επτά χρόνια φυλάκιση για απάτη σε χρεόγραφα. O Rob Rhinehart, ο ιδρυτής της Soylent, της εταιρείας αντικατάστασης γευμάτων και ο Max Novendstern, ο συνιδρυτής — μαζί με τον κ. Altman — του Worldcoin, ενός αμφιλεγόμενου έργου που δίνει στους ανθρώπους κρυπτονομίσματα σε αντάλλαγμα για τα βιομετρικά τους δεδομένα.

Ο Novendstern είπε ότι είχε παραθέσει ένα δείπνο για τον Brown το φθινόπωρο του 2020. Αν και ο Altman έχει επενδύσει στην Praxis, δεν αναφέρεται ως μέλος.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τεράστια αλληλεπικάλυψη μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να πάνε σε καλά πάρτι στο SoHo και των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν στην ακτή των κουνουπιών», είπε ο Curtis Yarvin, ένας δεξιός συγγραφέας, αναφερόμενος στο μυθιστόρημα του Paul Theroux για ένας Αμερικανός εφευρέτης που προσπαθεί να δημιουργήσει μια ουτοπία στην Κεντρική Αμερική.

Αντίο σε όλα αυτά

Ο Brown μπορεί τώρα να είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τη σκηνή των πάρτι του Μανχάταν, για μια πόλη όπου οι ιδέες του γίνονται πιο αποδεκτές.

Ο Brown έχει δημοσιεύσει συχνά σχετικά με την αποτελεσματική επιτάχυνση, μια έννοια που διαδόθηκε από τον κεφαλαιοκράτη επιχειρηματικού κινδύνου Marc Andreessen. Υποστηρίζει ότι η Silicon Valley θα πρέπει να επιδιώξει την ταχεία τεχνολογική ανάπτυξη ακόμη και με το κόστος επώδυνων κοινωνικών αλλαγών, προς το συμφέρον της δημιουργίας μιας υπεράφθονης ουτοπίας.

Σε προσωπικό ιστολόγιο, ο Brown έγραψε στις 18 Οκτωβρίου ότι η Praxis χτίζει «ζώνες επιτάχυνσης» και διαβουλεύεται με επτά κυβερνήσεις σχετικά με το πού θα τις τοποθετήσει. Οι αποδόσεις μιας υποθετικής πόλης που δημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο στον λογαριασμό Praxis στο Instagram απεικονίζουν χαμηλές καμπυλόγραμμες γυάλινες κατασκευές φωλιασμένες σε παράκτια αυλή. Στο X, ο Brown έχει υποσχεθεί αερόπλοια στους μελλοντικούς κατοίκους.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει να συγκεντρώνει χρήματα. Ένα σημείωμα συμφωνίας που διανεμήθηκε σε πιθανούς επενδυτές τον Οκτώβριο αναφέρεται σε «φημολογούμενες συνεργασίες με κορυφαίους τεχνολογικούς γίγαντες» και ισχυρίζεται ότι «η ομάδα ολοκληρώνει τώρα την πρώτη της συνεργασία με μια κυβέρνηση υποδοχής».

Σύμφωνα με το σημείωμα, «Η ομάδα κυβερνητικών σχέσεων της Praxis περιλαμβάνει τον Stephen Harper, πρώην πρωθυπουργό του Καναδά» Αλλά ο Brown βρήκε ψυχρή υποδοχή σε τουλάχιστον ένα σημαντικό δικαστήριο: Σύμφωνα με το άτομο που είναι εξοικειωμένο με τις επενδύσεις του Thiel, ο Brown έχει παρουσιάσει πολλούς εκπροσώπους του Thiel τον περασμένο χρόνο, οι οποίοι τον απέρριψαν. Η πηγή είπε ότι ο Thiel δεν πίστευε ότι η Praxis ήταν ικανή να εκτελέσει τα φιλόδοξα σχέδιά της.

Πηγή: The New York Times