Δεν το θέλει πια το Twitter ο Elon Musk, όπως αναφέρει η Washington Post. Οι πληροφορίες της εφημερίδας επαληθεύτηκαν από την ομάδα που εκπροσωπεί τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, ο οποίος άλλαξε γνώμη σχετικά με την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με το μπλε καναρίνι.
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε μέσα από ειδικό έγγραφο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Οι νομικοί εκπρόσωποι του 51χρονου ανέφεραν ότι το Twitter «φαίνεται να έκανε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις» σχετικά με την παροχή των δεδομένων και των πληροφοριών που είχε ζητήσει ο Musk, ώστε να κάνει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της κατάστασης των ψεύτικων λογαριασμών στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο.
«Για σχεδόν δύο μήνες ο κ. Musk αναζητούσε τα δεδομένα και τις πληροφορίες, που ήταν απαραίτητες για τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης αξιολόγησης για την επικράτηση των ψεύτικων ή spam λογαριασμών στο Twitter.
»Το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του κ. Musk, μερικές φορές τα απέρριψε για λόγους που φαίνονται αδικαιολόγητοι, και μερικές φορές ισχυρίστηκε ότι συμμορφώθηκε, ενώ έδωσε στον επικεφαλής της εταιρείας διαστημικής τεχνολογίας SpaceX ελλιπείς ή μη χρήσιμες πληροφορίες» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Musk.
Αρχικός σκοπός του Elon Musk, ο οποίος είναι και ο ίδιος εξαιρετικά ενεργός χρήστης καθώς έχει κάνει χιλιάδες tweets που αφορούν κάθε λογής θέμα, ήταν να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί το Twitter ώστε να μπορεί ο καθένας να ανεβάζει ό,τι θέλει χωρίς να φοβάται την λογοκρισία και να μην υπάρχουν ψεύτικοι λογαριασμοί. Αυτό είναι, σύμφωνα με τον ίδιο «αληθινή ελευθερία του λόγου».
Ποια είναι αυτά που tweets που «λογοκρίνονται»; Αυτά όπου ένας χρήστης δέχεται επίθεση λόγω της ταυτότητάς του, εκείνα που αποτελούν παρενόχληση ή απειλή με χρήση βίας, τα ανεπιθύμητα μηνύματα όπως spam ή προτροπή για οικονομικές συναλλαγές και τέλος τα tweets που προβάλλουν περιεχόμενο που σχετίζεται με τον αυτοτραυματισμό.
Τι από όλα αυτά ο Elon Muk θεωρεί ως «απειλή για την ελευθερία του λόγου»; Μάλλον την πρώτη κατηγορία, καθώς έχει μιλήσει πολλάκις για το πως «η πολιτική ορθότητα» βλάπτει τις συζητήσεις και το περιεχόμενο σήμερα.
Ωστόσο, το Twitter δεν μπορεί έτσι απλά να επιτρέψει να επιστρέψουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ομοφοβικά tweets κτλ. Αυτό δεν άρεσε στον δισεκατομμυριούχο ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει την πρόταση που είχε κάνει να εξαγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όσο για τους ψεύτικους λογαριασμούς; Αυτό είναι κάτι που ήδη γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί από το Twitter, καθώς σήμερα δεν είναι πια εύκολο να φτιάξει κανείς ψεύτικο λογαριασμό στην πλατφόρμα ενώ μπορεί κανείς να αναφέρει και να «ρίξει» ένα account εάν θεωρεί ότι είναι ψεύτικο.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν πως ο απώτερος σκοπός του Musk είναι απλώς να κλείσει καλύτερη τιμή για την εξαγορά.
Ωστόσο, η εταιρία πίσω από το Twitter επιμένει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.
«Το Δ.Σ. του Twitter έχει δεσμευτεί να κλείσει την συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν από τον κ. Musk και σχεδιάζει να λάβει νομικά μέτρα για την επιβολή της συγχώνευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο Πρωτοδικείο του Delaware».
The Twitter Board is committed to closing the transaction on the price and terms agreed upon with Mr. Musk and plans to pursue legal action to enforce the merger agreement. We are confident we will prevail in the Delaware Court of Chancery.
— Bret Taylor (@btaylor) July 8, 2022
Το «σήριαλ» του Twitter, συνεχίζεται.
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Meta: Έρχεται το τέλος για Facebook και Instagram στην Ευρώπη;
NASA: Ένα φανταστικό tour σε μερικούς από τους 5.000 εξωπλανήτες
Πως μία γεννήτρια ενέργειας από άμμο έρχεται να δώσει την λύση στην κλιματική κρίση