Από τότε που βγήκε το Shazam, η εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής, μας λύθηκαν τα χέρια κυριολεκτικά. Είναι μεγάλη σπαζοκεφαλιά να ακούς ένα κομμάτι και να μην μπορείς να το βρεις. Αυτό συμβαίνει με πολλά πράγματα εξίσου, ωστόσο η τεχνολογία που είναι σύμμαχος μας σε κάτι τέτοια, έδωσε στη διάθεση μας και το ArtVolt.
Συγκεκριμένα, μας το έδωσε ο Γιώργος Σταμπουλής, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την ιδέα της εφαρμογής, που με ένα scan σε πίνακα, δίνει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται ο λάτρης της τέχνης. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει το ArtVolt, να φωτογραφίσει το έργο τέχνης που έχει μπροστά του και στη συνέχεια να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που το αφορούν.
Αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται, όπως και το έργο που φωτογράφισε, στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του χρήστη εντός της εφαρμογής, φροντίζοντας πως θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέξει στα έργα που φωτογράφισε.
«Το κοινό μας είναι όσοι αγαπούν την τέχνη και στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την αγάπη για την τέχνη στον κόσμο, να μάθει ο κόσμος για την τέχνη – βγάζεις φωτογραφία και μετά μπορείς να πας σπίτι σου και με την ησυχία σου να διαβάσεις για όσα είδες, είναι όλα αποθηκευμένα στο cloud», είπε σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Γιώργος Σταμπούλης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα στην Αθήνα απαρτίζεται από έξι άτομα, οι περισσότεροι των οποίων είναι προγραμματιστές, αλλά μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μεγαλώσει κατά τέσσερα επιπλέον άτομα.
Παρόλο που το ArtVolt συνδυάζει την τεχνολογία με την τέχνη, ο δημιουργός της εφαρμογής ξεκαθαρίζει πως σκοπός τους δεν είναι να προωθήσουν μια ψηφιοποίηση της εμπειρίας του κοινού. «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη φυσική παρουσία σε γκαλερί και μουσεία και να διευκολύνουμε τον κόσμο να μαθαίνει για την τέχνη», λέει στην «Κ».
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Πελώριος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη γη στις 27 Μαΐου – Θα την ξανά πλησιάσει το 2914
Air-One: Σε λειτουργία το πρώτο αεροδρόμιο για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα – Πού βρίσκεται