Συνεχίζει την «οδύσσεια» για εύρεση νέων μορφών ζωής σε άλλους κόσμους η NASA. Η Αμερικανική Ένωση Διαστήματος είναι αποφασισμένη να στείλει την ανθρωπότητα μακριά από τη γη και βρίσκεται ολοένα πιο κοντά στο κατόρθωμα αυτό.

Και αυτό διότι, όπως ανακοινώθηκε, το νέο διαστημόπλοιο με το όνομα Europa Clipper είναι σχεδόν έτοιμο για εξερεύνηση. Οι μηχανικοί έχουν αρχίσει να το συναρμολογούν και η προγραμματισμένη εκτόξευσή του στο διάστημα το 2024, είναι προ των πυλών.

Το πρωτοποριακό όχημα θα τεθεί σε κυκλική πορεία που θα διαρκέσει συνολικά 6 χρόνια, μέχρι να προσγειωθεί σε ένα μακρινό φεγγάρι, το οποίο είναι πιθανόν να μπορούν οι απόγονοί μας να αποικίσουν, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες της NASA.

Τρία δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, το Europa Clipper θα συναντήσει το φεγγάρι του Δία, το πιο υποσχόμενο σημείο του ηλιακού μας συστήματος για να ζήσει κανείς εκτός της Γης. Το όνομα του δορυφόρου αυτού; Europa.

Ο Europa έχει σχεδόν ίδιες διαστάσεις με τη δική μας σελήνη. Καλύπτεται από ένα παχύ στρώμα πάγου από νερό, ο οποίος «κρύβει» από κάτω του έναν ωκεανό νερού. Ο ωκεανός αυτός είναι τόσο μεγάλος που όλο το νερό της Γης δεν φτάνει να τον «γεμίσει». Και το Europa Clipper οδεύει προς την εξερεύνησή του, για να μάθουμε εάν μπορούν να ευδοκιμήσουν εκεί έμβιες μορφές ζωής.

Το διαστημόπλοιο δεν θα προσγειωθεί στον Europa αλλά θα πετάξει τόσο κοντά του ώστε να φέρει πίσω πολύτιμες πληροφορίες ώστε να καταλάβομε εάν μπορεί να αποτελέσει κάποτε μελλοντικό μας σπιτικό. Θα μελετήσει την γεωλογία του αλλά και την χημική του σύσταση. Ταυτόχρονα θα «σκανάρει» το έδαφός του για να μάθουμε περισσότερα για όσα κρύβει κάτω από τους τόνους νερού.

Το υπεράνθρωπο αυτό εγχείρημα, δεν έρχεται -φυσικά- χωρίς κόστος. Θα δαπανηθούν 4.25 δισεκατομμύρια δολάρια για να συναρμολογηθεί και να εκτοξευτεί στο διάστημα με την ελπίδα να φέρει πίσω ένα μέλλον για την δυσοίωνη πραγματικότητα που περιμένει τους κατοίκους του πλανήτη Γη.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η NASA «ηχογράφησε» για πρώτη φορά μαύρη τρύπα και είναι ό,τι πιο ανατριχιαστικό έχεις ακούσει | intronews.gr

Η ελληνική εταιρεία που αποκαλούν «Airbnb της πολυτέλειας» – Πώς θα σου φαινόταν να είσαι ιδιοκτήτης βίλας στο 1/8 της τιμής; | intronews.gr

Η Bugatti ετοιμάζει το γρηγορότερο convertible όχημα στον κόσμο: Θα είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο | intronews.gr