H Meta, μητρική εταιρεία πλέον του Facebook, αναμένεται να εξαγοράσει την ελληνική startup «Accusonus», που διαθέτει παρουσία, εκτός από την Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Έτσι, θα ιδρύσει την Meta Hellas, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης, έχει προαναγγείλει ότι δύο είναι οι επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών που συνδέονται με την ελληνική τεχνολογική σκηνή. Η πρώτη αφορούσε την εξαγορά του 49% της ελληνικής Viva, από την JP Morgan.

Η ελληνική startup Accusonus, μια εταιρεία από την Πάτρα, ιδρύθηκε το 2013 κι δραστηριοποιείται στην προηγμένη ηχητική τεχνολογία καθώς εξειδικεύεται στις καινοτόμες τεχνολογίες γύρω από τον ψηφιακό ήχο. Το software έχει χρησιμοποιηθεί από παραγωγούς που συνεργάζονται με κορυφαία ονόματα όπως οι Bob Dylan, Aerosmith, Dream Theatre και Sepultura αλλά και από κορυφαία αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meta θα εξαγοράσει το 100% των μετοχών της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη. Η αποτίμηση δεν ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο στελέχη της Meta Platforms ήρθαν σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αξιολογήσουν την προοπτική να ιδρύσουν θυγατρική στην χώρα μας και να μεταφέρουν ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων τους από άλλες επικράτειες στην Ελλάδα. Την ομάδα της αμερικανικής εταιρείας ανέλαβε να συντονίσει και να απαντήσει σε απορίες της, το επιτελείο της κυβέρνησης υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.

Πηγή: kathimerini.gr