Το League of Legends ήταν κάποτε το παιχνίδι που έπαιζαν όλοι. Όποιον κι αν ρωτούσες θα σου έλεγε πάμε 1v1, mainαρω Vayne Top, και τα σχετικά. Νομίζω δεν υπήρχε άνθρωπος το 2009-2010 που να μην είχε κατεβάσει το LoL. Μετά την εξαγορά του, το 2015, από τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα, πίσω από το WeChat, άρχισε να παίρνει νέα μορφή. Η Tencent κατείχε ήδη το 70 τοις εκατό του μεριδίου της Riot Games.

Ξεκίνησε να εμπορευματοποιείται περισσότερο, με αποκορύφωμα την σειρά «Arcane», να αφαιρούν features, ενώ πολλοί παλιοί champions έφαγαν τρελό nerf και με τόσο rework είναι αγνώριστοι. Πάει ο AP Master Yi, πάει ο Ez top κι η Lux σαν «support». Ακόμα και κάποια από τα Bugs ήταν χρήσιμα.

Όλες οι αλλαγές προφανώς και δεν ικανοποιούσαν την παλιά κοινότητα, που είχε συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο gameplay. Ολοένα και περισσότεροι αφήναν το παιχνίδι. Πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα διαγράψουν παλιά accounts που μένουν ανενεργά, ένα χτύπημα κάτω από τη μέση. Τόσος κόπος θα πάει χαμένος; Τσάμπα ξημεροβραδιαζόμασταν πάνω από ένα pc;

Ακόμα κι αν θέλεις να μπεις και να σώσεις τον λογαριασμό σου τώρα, θα έρθεις αντιμέτωπος με τη φρικτή αλήθεια. Οι περισσότεροι από τους champions έχουν αλλάξει, ενώ οι καινούργιοι είναι «ψέματα». Ναι θα πεθάνεις στο δευτερόλεπτο. Το πιο πιθανό είναι να μην μπορείς να παίξεις καν. Χρειάζεται να χτίσεις από την αρχή τα skills σου. Mε τόσα λεφτά που «σκάνε» στα esports είναι αναμενόμενο ότι θα αλλάζει συνέχεια.

To League of Legends δεν θα πεθάνει ποτέ

Τα περισσότερα από τα διεθνή τουρνουά League of Legends φιλοξένησαν μεγάλες κοινότητες που έκαναν τους καλύτερους παίκτες διάσημους σε διεθνές επίπεδο. Ακόμα τα στοιχήματα βασισμένα στο παιχνίδι είναι πολύ κερδοφόρα. Σύμφωνα με το ActivePlayer, το League of Legends διατηρεί μια τεράστια κοινότητα, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της με πάνω από 130 εκατομμύρια παίκτες τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Νοέμβριο του 2020 μόνο εγγράφηκαν πάνω από 23 εκατομμύρια παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι gamers κατεβάζουν το παιχνίδι, ενώ οι παλιότεροι εξαφανίζονται.

Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η Riot για να ικανοποιήσει τους «παλιούς» που ζητούν απεγνωσμένα το παλιό LoL πίσω είναι να βγει ως ξεχωριστό gamemode. Δηλαδή να περιλαμβάνει μέσα χαρακτηριστικά προηγούμενων season, όπως το Urf και το One4All καθώς το 3v3 και το Dominion, τα οποία καταργήθηκαν. Λογικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ. Θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τα ανανεωμένα γραφικά και να ξεχάσουμε τους παλιούς σπασμένους χάρτες και items.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το iPhone σας το βράδυ ενώ κοιμάστε: Πώς μπορεί να «σκοτώσει» το κινητό σας

5 Crash Bandicoot games που πρέπει να παίξεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου

iOS 16: Τα features του νέου λογισμικού των iPhone + 3 «κρυφά» κόλπα που δεν ήξερες