Αν με κάτι χαιρόμαστε όσο περνάνε τα χρόνια, αυτό είναι η εξέλιξη της επιστήμης. Το είδαμε και με τα εμβόλια και το πόσο γρήγορα δόθηκαν στον κόσμο, προκειμένου να αποκτήσει μερική ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά το έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις. Όπως αυτή που έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών με μία 20χρονη.

Ειδικότερα, η κοπέλα γεννήθηκε με το δεξί της αυτί να είναι έχει δυσμορφία, κάτι που διόρθωσε με 3D εμφύτευμα, φτιαγμένο από δικά της κύτταρα. Αυτή η μεταμόσχευση ήταν μέρος της πρώτης κλινικής δοκιμής, μέσω της τεχνολογίας, που σημειώνει μια εκπληκτική πρόοδο στον τομέα της μηχανικής ιστών.

Το… νέο αυτί τυπώθηκε σε σχήμα που ταίριαζε ακριβώς με το αριστερό, σύμφωνα με την 3DBio Therapeutics, μια εταιρεία αναγεννητικής ιατρικής με έδρα το Κουίνς. Μέρα με τη μέρα, θα αποκτήσει την όψη και την αίσθηση ενός φυσικού αυτιού, όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση», δήλωσε ο Adam Feinberg, καθηγητής βιοϊατρικής μηχανικής και επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και πρόσθεσε: «Δείχνει ότι αυτή η τεχνολογία δεν είναι πλέον ένα ‘αν’, αλλά ένα ’πότε’», είπε.

Τα αποτελέσματα της επανορθωτικής επέμβασης της 20χρονης ανακοίνωσε η 3DBio σε δελτίο τύπου. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει δημόσια τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας, καθιστώντας δυσκολότερη την αξιολόγηση από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες.

Η επιτυχία του 3DBio, είναι μια από τις πρόσφατες ανακαλύψεις σε μια προσπάθεια βελτίωσης των μεταμοσχεύσεων οργάνων και ιστών. Τον Ιανουάριο, χειρουργοί στο Μέριλαντ μεταμόσχευσαν γενετικά τροποποιημένη καρδιά χοίρου σε έναν 57χρονο άνδρα με καρδιακή νόσο, παρατείνοντας τη ζωή του κατά δύο μήνες. Οι επιστήμονες αναπτύσσουν επίσης τεχνικές για να παρατείνουν τη ζωή των οργάνων των δωρητών, ώστε να μην πάνε χαμένα. Ελβετοί γιατροί ότι ένας ασθενής που έλαβε ένα ανθρώπινο συκώτι που είχε διατηρηθεί για τρεις ημέρες ήταν ακόμα υγιής ένα χρόνο αργότερα.

Με πληροφορίες από New York Times

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Gucci: Κυκλοφόρησε το «έξυπνο» δαχτυλίδι που δίνει λεπτομέρειες για την υγεία σου

Εσύ ξέρεις τον Τουλούζ Λοτρέκ; Εφαρμογή σου λέει τα πάντα για έναν πίνακα και σε κάνει μάγκα στην παρέα σου

PimEyes: Η εφαρμογή που αναζητά αν υπάρχει παράνομο υλικό σου δημοσιευμένο