Το Instagram προσπαθεί συνεχώς με νέες αλλαγές να γίνει πιο εύχρηστο για τους χρήστες. Εξού και τώρα, λανσάρει τη δυνατότητα Private Story Likes, με την οποία θα επιτρέπει να γίνονται like στο story, χωρίς να στέλνεται ως DM. Σκοπός, να μην γεμίζει ένας χρήστης με μηνύματα.

«Λοιπόν τώρα, καθώς περνάτε από τα stories, μεταξύ του σημείου που γράφουμε το μήνυμα και του εικονιδίου για αποστολή, θα υπάρχει ένα εικονίδιο καρδιάς», είπε ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri σε ένα βίντεο. «Και αν το πατήσετε, θα στείλει στον δημιουργό του story “μου αρέσει” και αυτό το “μου αρέσει” θα εμφανίζεται στο λίστα προβολής και όχι στα DMs τους» και πρόσθεσε:

«Η ιδέα εδώ είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν περισσότερη υποστήριξη ο ένας στον άλλον, αλλά και να καθαρίσουν λίγο τα DM».

Σε μια τελευταία αλλαγή που είχε κάνει η εφαρμογή, ήταν η απόκρυψη ων likes στην ροή δημοσιεύσεων, το οποία τελικά, άφησε ως ανοιχτή επιλογή στον κάθε χρήστη, αν δηλαδή θα επιτρέψει την απόκρυψή τους.

Σημειώνεται, πως το περασμένο Φθινόπωρο, το Instagram πρόσθεσε και τη δυνατότητα να διαγράφονται εικόνες και βίντεο από ένα καρουζέλ. Για να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι προσπαθεί να κερδίσει έδαφος με κάθε τρόπο, προκειμένου να ξεπεράσει το TikTok το οποίο αυτή τη στιγμή, είναι στην κορυφή με τα περισσότερα downloads.

Με πληροφορίες από The Verge