To iOS 16 της Apple είναι σχεδόν εδώ και φέρνει μαζί του πολλές χρήσιμα και ενδιαφέροντα νέα features. Θα είναι επίσημα διαθέσιμο για τους χρήστες με κινητά από iPhone 8 και πάνω τον Σεπτέμβριο, ενώ προς το παρόν μπορούν όσοι βιάζονται να το δοκιμάσουν να κατεβάσουν την πιλοτική beta έκδοσή του.

Το iOS 16 εισάγει νέο σχεδιασμό, τον οποίο οι χρήστες ζητούν χρόνια τώρα, από την εισαγωγή των widgets στο iOS 14. Από τότε, το γενικό interface του κινητού έχει παραμείνει ίδιο, με ελάχιστες αλλαγές σε κάθε νέα ενημέρωση.

ios 16

H πορεία της παραγγελίας μας σε κάποιο app φαίνεται τώρα σε μία διακριτική live ειδοποίηση στην αρχική οθόνη.

Πλέον, οι χρήστες θα έχουν μεγάλη ελευθερία να διαμορφώσουν το αρχικό παράθυρο του smartphone τους όπως εκείνοι θέλουν, γεγονός που ήταν αδύνατο λίγα χρόνια πριν.

Οι νέες επιλογές διαμόρφωσης των widgets, των συντομεύσεων κάθε εφαρμογής, προσφέρουν μεγάλη ευκολία στον χρήστη να βρει τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί εκείνος πιο συχνά ενώ προσφέρουν ελευθερία επιλογών ώστε ο καθένας να κρατάει μία συσκευή που να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται στις ανάγκες του.

Όλα τα widgets αποκτούν μία πιο slick και διακριτική μορφή, πιάνοντας λιγότερο χώρο στα παράθυρα της συσκευής με έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό. Η μπάρα της μουσικής, αντί για το ογκώδες widget που είχε πριν, κατεβαίνει στο κάτω μέρος της οθόνης και γίνεται πολύ πιο εργονομικό σε σχέση με τις άλλες εφαρμογές.

ios 16

Όσα αφορούν το σπίτι, τώρα στο κινητό με ένα πάτημα.

Ταυτόχρονα, οι ειδοποιήσεις γίνονται μικρότερες και διακριτικότερες, ώστε να μπορεί ο χρήστης να ενημερωθεί για όσα θέλει να μάθει χωρίς να είναι την ίδια στιγμή ενοχλητικό.

Ακόμη, όσοι χρησιμοποιούν το iMessage και το FaceTime θα δουν ένα σωρό από νέες λειτουργίες που θα κάνουν την επικοινωνία τους με άλλους χρήστες iPhone πολύ πιο ομαλή. Επίσης, το iCloud φέρνει νέες επιλογές διαμοιρασμού υλικού, όπως κοινά οικογενειακά άλμπουμ για χρήστες iPhone.

Το Apple Wallet δέχεται την επιλογή Pay Later, μία πρακτική που είναι ήδη πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό με υπηρεσίες όπως αυτήν την Klarna, όπου κάνεις αγορές και τις πληρώνεις αργότερα, όπως με μία πιστωτική κάρτα. Εκτός από αυτό, θα μπορεί το Wallet να ανιχνεύει μέσω των συνεργαζόμενων εφαρμογών που βρίσκεται μία παραγγελία, τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αγοράς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ψάχνει δεκάδες e-mail.

Το καλύτερο; Θα υπάρχει και λειτουργία κοινοποίησης ηλεκτρονικών πάσων και κλειδιών (στο εξωτερικό είναι πλέον πολύ συχνές οι ηλεκτρονικές κάρτες αντί των φυσικών κλειδιών για την είσοδο σε κτήρια, τα οποία μπαίνουν κανονικά στο Wallet του κινητού). Έτσι, θα μπορείς να έχεις ηλεκτρονικό κλειδί π.χ. για ένα Airbnb δωμάτιο που έχεις μισθώσει στο εξωτερικό και θα μπορείς μέσω Wallet να το μοιραστείς με άλλον χρήστη iPhone χωρίς να απαιτείται να είσαι μαζί ή να χρειαστεί φυσικό κλειδί.

ios 16

Το iOS 16 μας υπενθυμίζει να πάρουμε την φαρμακευτική μας αγωγή.

Άλλες πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες είναι οι εισαγωγή των φαρμακευτικών μας αγωγών στο Health App αλλά και η δυνατότητα αποθήκευσης κωδικών και δημιουργίας κοινών καρτέλων με άλλα άτομα στο Safari. Επιπλέον, το mail του iPhone γίνεται επιτέλους πιο χρήσιμο και λιγότερο «ξύλινο» με νέες λειτουργίες όπως καλύτερη διαχείριση της αλληλογραφίας μας.

Τέλος, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα features της νέας έκδοσης του λογισμικού είναι το «Lockdown Mode» με το οποίο όποιος βρει το κινητό μας δεν θα μπορεί να το ανοίξει με τίποτα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

iPhone 14: Όσα έχουν διαρρεύσει για το νέο μοντέλο της Apple – Αυτή είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του

TikTok βγες από το Instagram – Οι χρήστες ζητούν να «συνέλθει» η δημοφιλής εφαρμογή

Ήρθε το Google Wallet, τέλος εποχής για το Google Pay – Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι