Ιδού το iPhone 14, η νέα σειρά κινητών της Apple για το 2022. Ενώ πολλοί χρήστες περίμεναν με ανυπομονησία το launch event της Apple για να δουν τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων, τελικά δεν εντυπωσιάστηκαν καθώς οι διαφορές με το περσινό 13 αλλά και το προπέρσινο 12, παραμένουν ελάχιστες.

Συγκεκριμένα, ενώ το iPhone 14 Pro έχει μικρές διαφορές που ξεχωρίζουν από τον προκάτοχό του -μωβ χρώμα, διαφορετική εγκοπή κάμερα σε σχήμα χαπιού- το βασικό μοντέλο 14 είναι σχεδόν ίδιο με το περσινό. Έτσι, πολλοί χρήστες δήλωσαν την απογοήτευσή τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και αναφέρουν ότι «θα κρατήσουν το περσινό τους μοντέλο».

iPhone 14

Οι νέες λειτουργίες των φετινών μοντέλων iPhone 14.

Η πιο εντυπωσιακή διαφορά της φετινής σειράς είναι η μπροστινή εγκοπή της κάμερας, η οποία είχε μείνει ίδια από iPhone 11, την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες εταιρίες είχαν ήδη «σμηλεύσει» το notch τους. Τώρα, η Apple εισάγει την λειτουργία «Dynamic Island» με την οποία ο χώρος που θα τρώει το notch δεν πάει χαμένος αλλά αντιθέτως γίνεται χρήσιμος, καθώς μετατρέπεται σε task bar που θα δείχνει τις ειδοποιήσεις του χρήστη και όχι μόνο.

Ακόμη, η εταιρία έδωσε μεγάλη προσοχή σε τεχνολογίες ασφάλειας, όπως η τεχνολογική ικανότητα εντοπισμού ενός ατυχήματος με την εμπλοκή οχημάτων, αλλά και η δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης από ορεινές περιοχές για την ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης.

Οι άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης την νέα κάμερα 48 megapixel αλλά και τον νέο επεξεργαστή Α16.

Επίσης, πλέον τα iPhone θα έχουν Always-On Display, την οποία τα Samsung έχουν ήδη από το 2015, κάνοντας πολλούς χρήστες να χλευάζουν την Apple που παρουσιάζει ως καινοτομίες λειτουργίες που είναι διαθέσιμες σε άλλες εταιρίες εδώ και χρόνια.

H Apple απέφυγε την αύξηση των τιμών παρά την εκτόξευση του πληθωρισμού, έτσι το iPhone 14 Pro θα ξεκινάει από $999 στην απλή του έκδοση. Ωστόσο, εάν θελήσει να αγοράσει κανείς το ίδιο μοντέλο από την Ευρώπη, θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 1.300€, όπως είδαμε στην επίσημη γερμανική ιστοσελίδα της εταιρίας.

Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν -και στην χώρα μας- δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των νέων μοντέλων.