Ένα concept γνωστό εδώ και χρόνια για τους χρήστες των iPhone αποφασίζει να εισάγει στον κόσμο των android κινητών η Google. Αυτό του Google Wallet. Ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι με το οποίο θα μπορεί κανείς να έχει μέσα τις τραπεζικές του κάρτες σε ηλεκτρονική μορφή, άυλες κάρτες (όπως είναι τα Freedom ή Fuel Pass που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση), κάρτα για τα ΜΜΜ, εισιτήρια για αεροπλάνα, κινηματογράφους, μουσεία, εκδηλώσεις, πιστοποιητικά όπως αυτό του Covid-19 και κάθε λογής πάσα. Στα wallet θα μπορεί κανείς να εισάγει ακόμη και ηλεκτρονικά κλειδιά για ξενοδοχεία ή αυτοκίνητα, εάν φυσικά υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία.
To Google Wallet έρχεται να αντικαταστήσει το προυπάρχον Google Pay, την υπηρεσία των android κινητών για την πραγματοποίηση πληρωμών.
Η μόνη προϋπόθεση για την χρήση τους είναι η ύπαρξη NFC στο κινητό, μία τεχνολογία που θυμίζει τις παλιές υπέρυθρες.
Σύμφωνα με το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Google για να παρουσιάσει το Wallet της, το οποιο είχε ανακοινωθεί μερικούς μήνες πριν, θα μπορούμε να έχουμε όλες μας τις κάρτες και τα πάσα μέσα στο κινητό μας, τα οποία θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ πιο εύκολα από το να βγάλουμε το φυσικό μας πορτοφόλι από την τσάντα.
Μάλιστα, η Google (αλλά και η Apple όταν πρωτο-εισήγαγε το συγκεκριμένο concept) υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια είναι πιο ασφαλή από τα παραδοσιακά, αφού ακόμη και να κλέψει κανείς το κινητό μας, δεν μπορεί να παρακάμψει τις δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται για να χρησιμοποιήσει τα πάσα μας, οπως Face ID δακτυλικό αποτύπωμα. Σε αντίθεση με τις φυσικές κάρτες, οι οποίες μπορούν να παραβιαστούν σε περίπτωση κλοπής μέσω της τεχνολογίας των ανέπαφων πληρωμών.
H τεχνολογία των wallets αναμένεται στο μέλλον να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τα κανονικά πορτοφόλια, αφού τα παντα που συνηθίζαμε να είχαμε μαζί μας θα μπορούν πλέον να βρίσκονται ηλεκτρονικά μέσα στο smartphone μας, προσβάσιμα μέσω ενός κουμπιού.
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Apple: Τέλος εποχής για το iPod Touch – Σταματάει η κυκλοφορία του μετά από 21 χρόνια