Μια εταιρεία τεχνολογίας στην Κίνα, Space Transportation, αποκάλυψε σχέδια για ένα υπερηχητικό αεροπλάνο που θα μπορεί να ταξιδεύει με 7.000 χλμ/ώρα. Αποσκοπεί να συνδέσει μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη με μόλις μία ώρα ταξίδι. Ο πύραυλος Tianxing I θα απογειώνεται κατακόρυφα, με μια κάψουλα γεμάτη με επιβάτες συνδεδεμένους. Όταν θα φτάνει στο κατάλληλο υψόμετρο, θα αποσπάται και ο πύραυλος θα επιστρέφει στη Γη.
Η εταιρεία αναπτύσσει το αεροπλάνο εδώ και αρκετά χρόνια και ελπίζει ότι θα μπορέσει να πετάξει με επιβάτες έως το 2025. Σε προσομοίωση πτήσης που κοινοποιήθηκαν στον ιστότοπο της εταιρείας, οι επιβάτες μπορούν να φανούν να κάνουν check-in σε μέρος που φαίνεται να είναι η Σαγκάη πριν από το ταξίδι τους στο Ντουμπάι.
Ένα infographic στο βίντεο δείχνει το ταξίδι των 6.400 χιλιομέτρων να γίνεται σε μόλις μία ώρα. Μιλώντας για το Tianxing I, η Space Transportation ανέφερε σε δήλωση: «Αναπτύσσουμε έναν πύραυλο με φτερωτό για μεταφορά υψηλής ταχύτητας, ο οποίος είναι χαμηλότερος σε κόστος από πυραύλους που μεταφέρουν δορυφόρους και ταχύτερος από τα παραδοσιακά αεροσκάφη».
Σύμφωνα με αναφορές, οι δοκιμαστικές πτήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος, με την πρώτη πτήση χωρίς πλήρωμα το 2024 και την πρώτη πτήση με πλήρωμα να ξεκινά το 2025. Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε ταξίδι με τροχιακή ταχύτητα μέχρι το 2030, η οποία θα αφήνει τους επιβάτες να μεταφέρονται στο διάστημα. Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, αυτό το διαστημόπλοιο θα ήταν πολύ ταχύτερο, με την ικανότητα να ταξιδεύει με 10.000 χλμ/ώρα.
Μάλιστα, η Κίνα δεν είναι η μόνη στον αγώνα για την ανάπτυξη υπερηχητικών αεροσκαφών. Πέρυσι, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε συμβόλαιο 60 εκατομμυρίων δολαρίων με μια εταιρεία που ονομάζεται Hermeus, δίνοντάς τους εντολή να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ένα υπερηχητικό πρωτότυπο σε τρία χρόνια που θα μπορούσε να ταξιδεύει με ταχύτητες περίπου 3.800 mph, με έναν μόνο κινητήρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, θα μπορούσε να κινείται μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου σε μόλις 90 λεπτά.
Photo: Spacetransporation.com