Είναι σαφές εδώ και καιρό ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία η Google, η Microsoft, το Facebook και άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανταγωνίζονται στην ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στον απόηχο της πρόσφατης επιτυχίας του ChatGPT.

Την περασμένη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει AI εργαλεία στις εφαρμογές των Gmail, Sheets και Docs. Λίγο αργότερα, η Microsoft ανακοίνωσε μια παρόμοια αναβάθμιση AI στα εργαλεία παραγωγικότητάς της.

Το νέο project που είδε το φως της δημοσιότητας και είναι ήδη έτοιμο για το καταναλωτικό κοινό είναι το «Bard». Πρόκειται για το νέο εργαλείο chatbot τεχνητής νοημοσύνης, με το οποίο η Google οι χρήστες και της χρήστριές του θα μπορούν να συγγράφουν δοκίμια, να σχεδιάσουν το baby shower ενός φίλου και να αποφασίσουν τι θα φάνε το μεσημέρι με βάση το τι υπάρχει στο ψυγείο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα λανσάρει το «Bard» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να επεκτείνει τη λειτουργία του σε περισσότερες χώρες και γλώσσες στο μέλλον.

Εντούτοις, για να το αποκτήσετε θα πρέπει να περιμένετε λίγο, καθώς η Google έχει ανακοινώσει την ύπαρξη λίστας αναμονής. Παράλληλα, τονίζεται ότι υπάρχει περίπτωση το «Bard» να δώσει ορισμένες λάθος απαντήσεις. Για τον λόγο αυτό, συστήνεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν και το κουμπί «Google It» στο κάτω μέρος προκειμένου να βλέπουν τα κλασικά αποτελέσματα αναζήτησης.