Ο φωτογράφος Michael Shainblum μας παρουσιάζει μέσα από τον φακό του, τον Γαλαξία μας, γνωστό ως «Milky Way» και τη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο στην ίδια φωτογραφία. Ο αστροφωτογράφος, που βρέθηκε την πιο κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο, τράβηξε μια εξωπραγματική φωτογραφία. Ακόμα και ο ίδιος πίστευε ότι ήταν αδύνατο να απαθανατίσει την στιγμή.

Η γέφυρα Golden Gate είναι από καιρό «μούσα» του Shainblum και την έχει φωτογραφίσει στο παρελθόν σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την τελευταία του φωτογράφισή της. Πάντα ονειρευόταν να φωτογραφίσει την εμβληματική γέφυρα κάτω από τον Γαλαξία μας, αλλά συνήθως η φωτορύπανση της πόλης το έκανε αδύνατο. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες έκαναν το όνειρό του πραγματικότητα.

«Αισθάνθηκα πραγματικά φοβερό να τραβάς μια τέτοια φωτογραφία σε ένα τόσο οικείο σημείο», λέει ο Shainblum στο My Modern Met. «Έχω βρεθεί εκεί τα τελευταία εννέα χρόνια, αμέτρητες φορές. Ήταν τόσο ωραίο να βλέπεις μια μοναδική στιγμή όπως αυτή και να περάσω τη νύχτα αγναντεύοντας τα αστέρια και την ομίχλη. Συνολικά η βραδιά ήταν απλά ένας υπέροχος συνδυασμός φωτογραφίας και timelapse».

Η χαμηλή ομίχλη διευκόλυνε το έργο του. Για να δημιουργήσει την απόλυτη έκθεση, ο Shainblum ένωσε πολλές οριζόντιες εικόνες μέχρι να ικανοποιηθεί με αυτό που είχε δημιουργήσει. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο αστικό τοπίο όπου ο Γαλαξίας είναι καθαρά ορατός πάνω από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Καθώς η ομίχλη κυλάει στο τοπίο, τα φώτα της γέφυρας και ενός από τους πύργους της είναι ορατά στο αριστερό μέρος του πλαισίου.

Photo: Michael Shainblum