Σε περικοπές θα προχωρήσει η Microsoft, η οποία θα απολύσει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της. Από τους συνολικά 221.000 υπαλλήλους, οι 10.000 θα δουν την πόρτα της εξόδου. «Είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που καλούμαστε να κάνουμε στα 47 χρόνια ιστορίας», ανέφερε η Satya Nadella, η Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η Microsoft είναι η πιο μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που αντιμετωπίζει μια οικονομική ύφεση και οι περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν λίγες μέρες αφότου η Microsoft εφάρμοσε μια νέα πολιτική απεριόριστης άδειας.

Οι υπάλληλοι της Microsoft που έχουν αχρησιμοποίητο υπόλοιπο διακοπών θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή τον Απρίλιο και οι διευθυντές θα μπορούν να εγκρίνουν απεριόριστες διακοπές υπαλλήλων.

Οι περικοπές αυτές έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου η Satya Nadella προειδοποίησε για δύο χρόνια ύφεσης στον κλάδο της εταιρεία. Η ίδια είχε πει χαρακτηριστικά: «Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι πιθανώς τα πιο δύσκολα. Είχαμε μεγάλη άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και υπάρχει κάποια ομαλοποίηση αυτής της ζήτησης. Και εκτός από αυτό, υπάρχει μια πραγματική ύφεση σε ορισμένα μέρη του κόσμου».

Όπως και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, η Microsoft επεκτάθηκε γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από το 2019 είχε προσλάβει πάνω από 75.000 άτομα.

Διαβάστε ακόμη: Shakira και Miley Cyrus έκαναν trend το revenge music: Αποδομούν τους πρώην τους, αποθεώνουν τους εαυτούς τους

Μέσα σε τρία χρόνια, τα έσοδα της Microsoft αυξήθηκαν κατά 58%. Όμως, τα αυξανόμενα επιτόκια και η προοπτική ύφεσης έχουν μετριάσει τις προοπτικές της εταιρείας. Το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο, ανακοινώθηκε η χαμηλότερη ανάπτυξη μέσα σε πέντε χρόνια. Τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν την Τρίτη ενδέχεται να είναι ακόμη πιο χλιαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Amazon αναμένεται να προχωρήσει σε απολύσεις που θα φτάνουν τις 18.000, ενώ και η Apple ενδέχεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο εξαιτίας της απώλειας της χρηματιστηριακής της αξίας κατά περίπου ένα τρισ. δολάρια τους τελευταίους μήνες.