Περιεχόμενα
Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, που έχει δώσει ήδη ψήφο εμπιστοσύνης στην Tεχνητή Nοημοσύνη, παρά τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν, σημειώνει ότι ακόμη και εν έτει 2023 το λογισμικό παραμένει «χαζό», αλλά προβλέπει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία, αυτό «θα αλλάξει εντελώς».
Μπιλ Γκέιτς: Ο ρόλος του «πράκτορα» – προσωπικού βοηθού στην καθημερινότητά μας
Αντί να έχουμε πολλές διάφορες εφαρμογές στις συσκευές μας για να εκτελούν διαφορετικά καθήκοντα, ο Μπιλ Γκέιτς εκτιμά ότι οι χρήστες το μόνο που θα χρειάζονται είναι να λένε σε απλή γλώσσα στη συσκευή του τι θέλουν να κάνουν κι εκεί θα αναλαμβάνουν δράση οι προσωπικοί βοηθοί με Τεχνητή Νοημοσύνη, που ο ίδιος αποκαλεί «πράκτορες» (agents).
«Στο εγγύς μέλλον όποιος είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο θα είναι σε θέση να διαθέτει έναν προσωπικό βοηθό με Τεχνητή Νοημοσύνη, που θα υπερβαίνει κατά πολύ τη σημερινή τεχνολογία.
Οι πράκτορες είναι εξυπνότεροι. Είναι προνοητικοί — ικανοί να υποβάλλουν προτάσεις πριν τις ζητήσετε».
«Όταν του ζητηθεί, θα σας προτείνει πράγματα που πρέπει να κάνετε με βάση τα ενδιαφέροντά σας και την τάση σας για περιπέτεια, και θα κάνει κρατήσεις στα είδη των εστιατορίων που θα απολαύσετε», έγραψε ο Γκέιτς.
«Αν θέλετε αυτό το είδος βαθιά εξατομικευμένου προγραμματισμού σήμερα, πρέπει να πληρώσετε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα και να αφιερώσετε χρόνο λέγοντάς του τι θέλετε».
Μπιλ Γκέιτς: Αύξηση της παραγωγικότητας
Οι πράκτορες Τεχνητής Νοημοσύνης θα αναθεωρήσουν δραστικά την παραγωγικότητά μας, λέει ο Μπιλ Γκέιτς.
Ήδη η Microsoft, η Google και πολλές ακόμη εταιρείες τεχνολογίας ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που θα ενισχύσει την παραγωγικότητά μας με εργαλεία όπως το Copilot και το Assistant with Bard, που ήδη κάνουν πολλά όπως η μετατροπή εγγράφου σε slide deck, η απάντηση με φυσική γλώσσα σε ερωτήσεις για ένα υπολογιστικό φύλλο, αλλά σύμφωνα με τον Γκέιτς, οι πράκτορες Τεχνητής Νοημοσύνης στο εγγύς μέλλον θα κάνουν «ακόμη περισσότερα».