Η προετοιμασία των αστροναυτών για την αποστολή που ετοιμάζει η NASA στον νότιο πόλο της Σελήνης, δεν είναι απλή υπόθεση. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε φωτογραφίες, από την πισίνα στο Neutral Buoyancy Laboratory, στο Χιούστον, όπου αστροναύτες πρόκειται να εκπαιδευτούν στον σεληνιακό περίπατο.

Στις εικόνες φαίνονται οι δύτες «στο βάθος μιας πολύ σκοτεινής πισίνας». Ελήφθησαν από μια πρόσφατη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο  Neutral Buoyancy Laboratory  στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA. Οι εικόνες δείχνουν μια ομάδα δυτών να κινείται σε σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τη NASA, έτσι προετοιμάζουν τους αστροναύτες για μελλοντικές αποστολές εκθέτοντάς τους σε συνθήκες που θυμίζουν εκείνες στη Σελήνη, όπως το σεληνιακό έδαφος, η κινητικότητα και το ένα έκτο της βαρύτητας. Επίσης, εξήγησε πώς δημιουργεί ένα περιβάλλον παρόμοιο με το Νότιο Πόλο της Σελήνης, όπου ο οργανισμός στοχεύει να στείλει την επερχόμενη αποστολή Artemis.

Στον Νότιο Πόλο της Σελήνης, ο Ήλιος θα βρίσκεται μόνο μερικές μοίρες πάνω από τον ορίζοντα, κάτι που θα δημιουργήσει μακριές, σκοτεινές σκιές. Για να δημιουργήσουν ένα παρόμοιο περιβάλλον, οι δύτες «έσβησαν τα φώτα, τοποθέτησαν μαύρες κουρτίνες στους τοίχους της πισίνας ώστε να ελαχιστοποιήσουν την αντανάκλαση και χρησιμοποίησαν ισχυρούς υποβρύχιους λαμπτήρες για να προσομοιώσουν το περιβάλλον που θα μπορούσαν να βιώσουν οι αστροναύτες σε σεληνιακές αποστολές».

Η άμμος που φαίνεται στις εικόνες είναι κοινή άμμος φίλτρου πισίνας, αναμεμειγμένη με κάποια άλλα εξειδικευμένα υλικά, σύμφωνα με πληροφορίες. Η NASA δήλωσε επίσης ότι η παρούσα δοκιμή έγινε με δύτες με εξοπλισμό κατάδυσης για να γίνουν ακριβείς οι συνθήκες φωτισμού στον βυθό πισίνας με βάθος περίπου 12 μέτρα. Σύντομα θα κάνουν δοκιμές χρησιμοποιώντας διαστημικές στολές σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)