To Hubble Space Telescope της NASA δημοσίευσε το νέο e-book της, που ονομάζεται «Hubble Focus: Strange New Worlds». Αυτό περιέχει τη νέα αποστολή, που αποκαλύπτει τι γίνεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα και τους εξωπλανήτες. «Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ανοίγει και πάλι τα μάτια μας σε ένα απίστευτο σύμπαν, αυτή τη φορά στη φύση των εξωγήινων κόσμων», δήλωσε η Jennifer Wiseman, ανώτερη επιστήμονας του προγράμματος Hubble της NASA.

Αυτά είναι εντυπωσιακά επιτεύγματα αν σκεφτούμε ότι όταν σχεδιάστηκε και εκτοξεύτηκε το Hubble, δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμη εξωπλανήτες, αναφέρει στην συνέχεια. Μέχρι σήμερα, οι αστρονόμοι έχουν βρει περισσότερους από 5.000 εξωπλανήτες, καταρρίπτοντας την ιδέα ότι η Γη είναι ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο γυρνούσαν οι υπόλοιπο πλανήτες.

Ενώ οι αστρονόμοι αρχικά περίμεναν να βρουν συστήματα παρόμοια με τα δικά μας, οι περισσότεροι από τους πρώτους εξωπλανήτες που ανακάλυψαν ήταν άγριοι και εξωτικοί σε σύγκριση με το ηλιακό μας σύστημα. Οι μελέτες εξωπλανητών του Hubble συνεχίζουν να βοηθούν να στο να κατανοήσουμε τα πλανητικά συστήματα αποκαλύπτοντας ακόμη περισσότερες περίεργες «μπάλες», συχνά διερευνώντας τη χημεία της ατμόσφαιράς τους μέσω φασματοσκοπίας – τη μελέτη των πληροφοριών που κωδικοποιούνται στο φως.

Η NASA έκανε ένα σχετικό post στο Instagram, που μέσα από σχέδια φανερώνει το πώς θα ήταν να επισκεπτόμασταν αυτούς τους πλανήτες. «Επισκεφθείτε το Ταξιδιωτικό Γραφείο μας Exoplanets για περιηγήσεις, προσομοιώσεις επιφάνειας και δωρεάν αφίσες μερικών από τους πιο εξωτικούς προορισμούς στον γαλαξία» αναφέρει στην ανάρτηση με μια σειρά από posters.

• Poster 1: Εξωπλανήτης 55 Cancri e, 41 έτη φωτός μακριά⁣
• Poster 2: PSO J318.5-22, ένας περιπλανώμενος εξωπλανήτης χωρίς αστέρι
• Poster 3: Kepler-16b, ένας γίγαντας αερίου σε τροχιά γύρω από αστέρια
• Poster 4: HD 40307 g, διπλάσια σε όγκο από τη Γη
• Poster 5: 51 Pegasi b, ένας πλανήτης της μισής μάζας του Δία, που περιστρέφεται γύρω από το άστρο του κάθε 4,2 γήινες ημέρες⁣
• Poster 6: Kepler-186f, ο πρώτος πλανήτης μεγέθους Γης που ανακαλύφθηκε στην δυνητικά «κατοικήσιμη ζώνη» γύρω από ένα άλλο αστέρι.
• Poster 7: Το σύστημα TRAPPIST-1e, επτά βραχώδεις κόσμοι σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr: