Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, στην Αίγυπτο, οι Φαραώ μουμιοποιούσαν τα σώματά τους μετά τον θάνατό τους, ώστε να διεκδικήσουν έτσι μία θέση στην αιωνιότητα. Κάτι δεν ήξεραν; Σήμερα, μπορούμε και εμείς να κάνουμε κάτι παρόμοιο ενώ μάλιστα βγάζουμε και λεφτά. Πώς; Με το να κάνουμε NFT… την ταφόπλακά μας, αχρείαστη να ‘ναι. Ταυτόχρονα, θα βγάλουμε και λεφτά. Πολλά.
Απλά εμείς, αντί για τις πυραμίδες, θα ζούμε σε έναν φάκελο στο διαδίκτυο. Ό,τι μπορεί κανείς. Εξάλλου, ποια η διαφορά από τις κλασικές ταφόπλακες; Είναι απλώς ένα μνημείο για να μας θυμούνται όταν φύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο. Αντί να πληρώνουμε για να είναι το όνομά μας σε ένα κομμάτι πέτρα, ας βγάλουμε και το κατιτίς μας, να το αφήσουμε στους κληρονόμους μας.
Έτσι, θα ζήσουμε την αιωνιότητα στο Metaverse. Τα εγγονάκια μας με το avatar τους θα κάνουν βόλτες στα ψηφιακά νεκροταφεία του Metaverse και θα συναντούν τον τάφο μας. Το κάνετε εικόνα;
Η ποικιλία αυτήν την στιγμή σε NTF ταφόπλακες δεν είναι τεράστια αλλά δεν είναι και μικρή. Μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε 30, με την κάθε μία να κοστίζει 0.125 σε κρυπτονομίσματα ether (ETH), δηλαδή περίπου 300 ευρώ. Μετά από χρόνια, μπορούν οι απόγονοί μας να τα πουλήσουν ενώ έχουν ανέβει σε αξία και να βγάλουν χρήματα. Σαν να τους τα αφήνουμε στην κληρονομία μας. Στα μελλοντικά συμβολαιογραφεία εκτός από ακίνητα και καταθέσεις, να μας αφήνουν οι συγγενείς μας κρυπτονομίσματα και NFTs.
«Θέλουμε να κάνουμε τον θάνατο, κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο μία καλύτερη ανάμνηση» αναφέρει ο Jake Ma, ο πρόεδρος και προγραμματιστής της εταιρίας/blockchain «Remember» με βάση τη Σεούλ.
Η ιδέα ήταν του Stephen Han, εργαζόμενου της «Remember» ο οποίος την σκέφτηκε τους πρώτους μήνες του Covid-19, οπότε και έχασε την γιαγιά του από επιπλοκές της νόσου. Τότε, λόγω καραντίνας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία της «Δεν μου έμειναν πολλά από εκείνη για την θυμάμαι εκτός από κάτι φωτογραφίες». Έτσι, σύντομα ξεκίνησαν να φτιάχνουν 3D ολογράμματα της αποθανούσας βασισμένα σε φωτογραφίες της. Έτσι, τους ήρθε η ιδέα να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο για κάθε χρήστη που το επιθυμεί, ώστε να ζήσουν για πάντα μέσα από την ψηφιακή τους μορφή στο Metaverse.
Φυσικά, έκτός από ταφόπλακες, είναι διαθέσιμα προς αγορά και NFT φέρετρα.
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Piña colada: Πώς το cocktail που έφτιαξε ένας πειρατής στο Πουέρτο Ρίκο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο