Ριζικές αλλαγές έρχονται στο Twitter τώρα που τα ηνία πήρε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Elon Musk. Ο 51χρονος ήδη «ξήλωσε» το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας πίσω από το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έχει αρχίσει να απολύει υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, εξετάζει ένα νέο μοντέλο επαλήθευσης των χρηστών ώστε να μειωθούν τα ψεύτικα προφίλ ενώ σκοπεύει να «απελευθερώσει» τους αυστηρούς όρους κοινότητας που έχει το Twitter ώστε να υπάρχει κατά τον ίδιο «πλήρη ελευθερία του λόγου».

Ο δισεκατομμυριούχος άλλαξε το βιογραφικό του ως «Twitter Complaint Hotline Operator», δηλαδή σαν να λέμε υπεύθυνος επικοινωνίας της γραμμής παραπόνων, προφανώς αστειευόμενος.

Σε μία έμμεση αναφορά για την προγραμματισμένη κίνησή του. Η Twitter αρνήθηκε χθες να σχολιάσει αναφορικά με το χρονικό διάστημα για το οποίο ο Musk θα παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ή θα προχωρήσει στο διορισμό κάποιου άλλου.

«Τα ακόλουθα άτομα που ήταν διευθυντές της Twitter πριν από το χρόνο υλοποίησης της εξαγοράς δεν είναι πλέον διευθυντές της Twitter: Μπρετ Τέιλορ, Παράγκ Αγκραουάλ, Ομίντ Κορντεστάνι, Ντέιβιντ Ρόζενμπλατ, Μάρθα Λέιν Φοξ, Πάτρικ Πιτσέτ, Ίγκον Ντουρμπάν, Φέι-Φέι Λι και Μίμι Αλεμάγεχου», ανέφερε στα έγγραφα ο Musk.

Παίρνοντας στα χέρια του τα ηνία του Twitter, θα είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος σε τρεις διαφορετικές εταιρείες, την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla και την διαστημική εταιρεία SpaceX.

Αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι πρόκειται για μια απόφαση που θα πιέσει και θα φέρει στα όριά του τον δισεκατομμυριούχο.

Σύμφωνα πάντως με το BBC, ο κροίσος ενδέχεται να μην παραμείνει για καιρό στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Twitter.

Αμέσως μετά ανέφερε σε μία ανάρτησή του ότι η κίνηση της διάλυσης του διοικητικού συμβουλίου της Twitter «είναι απλά προσωρινή», χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ομάδες συνεργατών του Μασκ άρχισαν να έχουν συναντήσεις με μερικούς εργαζόμενους για να διερευνήσουν τον κώδικα του λογισμικού του Twitter, ώστε να κατανοήσουν διαστάσεις της λειτουργίας της αναφερόμενης πλατφόρμας, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική γνώση για το ζήτημα αυτό.

Την ίδια στιγμή, σκοπεύει να αναδιοργανώσει όλο το προσωπικό της εταιρείας. Σύμφωνα με την Washington Post, ο πρώτος κύκλος απολύσεων ενδέχεται να επηρεάσει το 25% του προσωπικού.