Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα ονειρευόντουσαν να μένουν μόνιμα σε ένα κρουαζιερόπλοιο με τις πολυήμερες κρουαζιέρες κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Τα τελευταία χρόνια, έχουν εισέλθει στην αγορά αρκετές πλωτές, πολυτελείς κατοικίες με το κόστος τους βέβαια να φαντάζει μάλλον απαγορευτικό.

Αυτό επιχειρεί να αλλάξει η Storylines η οποία από το 2024 φιλοδοξεί να προσφέρει το πρώτο σύμπλεγμα κατοικιών μέσα στην θάλασσα σε τιμές χαμηλότερες από τις υπάρχουσες κάνοντας πιο ρεαλιστικό και εφικτό το να μείνει κάποιος σε αυτές ακόμα και μόνιμα.

κατοικίες

Θα προσφέρονται πλήρως επιπλωμένες κατοικίες, ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων, μαζί με στούντιο και διώροφα ρετιρέ, με τιμές που ξεκινούν από $400.000 και ανέρχονται στα $8 εκατομμύρια. Η τιμή τους εξαρτάται κυρίως από τον χρόνο μίσθωσης που μπορεί να είναι από 12-24 έτη ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα για μόνιμη εγκατάσταση.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Alister Punton, οι περισσότερες από τις 547 μονάδες έχουν ήδη πουληθεί και αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι το τέλος του 2022.

κατοικίες

Οι πολυτελείς κατοικίες κατασκευάζονται στο πλοίο MV Narrative και αφού ολοκληρωθούν προβλέπεται να παρέχουν μια σειρά από ανέσεις και προνόμια σε όσους διαμένουν σε αυτές όπως κινηματογράφο, πισίνες, μια βιβλιοθήκη 10.000 βιβλίων, ένα σύγχρονο κέντρο ευεξίας, μια αίθουσα μπόουλινγκ, ένα αγρόκτημα καθώς και είκοσι εστιατόρια.

Το παρθενικό του ταξίδι αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 και θα διαρκέσει περίπου 1000 μέρες κατά την διάρκεια των οποίων θα γίνονται στάσεις τριών έως πέντε ημερών σε κάθε λιμάνι.

κατοικίες

Οι ιδιοκτήτες, θα μπορούν να ενοικιάσουν ή να πουλήσουν τις κατοικίες ενώ θα τους παρέχεται η δυνατότητα να τις ανταλλάξουν με νέες σε επόμενο πλοίο χωρίς επιλέον οικονομική επιβάρυνση. Πέρα από το κόστος αγοράς θα υπάρχει και ένα τέλος διαβίωσης, το οποίο κυμαίνεται από 65.000 έως 200.000 δολάρια ετησίως και καλύπτει έξοδα όπως φαγητό και συντήρηση ποσό, πολύ χαμηλότερο από τα 1,4 εκατομύρια που κοστίζει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

κατοικίες

Η πρόθεση της κατασκευάστριας εταιρείας είναι να δημιουργήσει κάτι όσο πιο κοντά σε μια κανονική κοινότητα και για τον λόγο αυτό στο πλοίο θα υπάρχει ιατρικό προσωπικό καθώς και αίθουσες εκπαίδευσης για παιδιά. Τέλος, δίνεται προσοχή στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτού του εγχειρήματος ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επιβαρυντικό στο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα: “Κούβα: Το θαύμα μιας φτωχής χώρας – 4η σε ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως”