Γαϊτανάκι έχει γίνει η αγορά του Twitter, τις τελευταίες ημέρες, αφού τη μία ο Elon Musk αποφασίζει να μην ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο έχοντας λάβει το 10% των μετοχών και την άλλη επιστρέφει δυναμικά, με ένα βαρύγδουπο ποσό για προσφορά. Ο CEO των Tesla και Space X δίνει 54,2 δολάρια ανά μετοχή ή 41,39 δισ. δολάρια για το σύνολο της εταιρείας, ενώ έχει ήδη καταθέσει την προσφορά στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Elon έκανε την προσφορά για να αγοράσει το 100% της εταιρίας, επισημαίνοντας πως το κοινωνικό δίκτυο έχει πολλές πιθανότητες, τις οποίες μπορεί να ξεκλειδώσει. Άλλωστε, όταν αγοράσε τις μετοχές είπε για το Twitter χαρακτηριστικά: «Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί de facto ως η δημόσια πλατεία του χωριού, η αδυναμία του να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου υποβαθμίζει σε θεμελιώδη βαθμό την δημοκρατία. Τι θα έπρεπε να συμβεί;».

Ο λόγος που θέλει το Twitter ο Elon Musk

Ο μεγιστάνας είναι γνωστό πως επενδύει σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Δεν κάνει τίποτα τυχαία. Έχει ιδρύσει ο ίδιος την PayPal, τη SpaceX, τη Νeuralink και την Boring Company. Δεν ίδρυσε την Tesla, επένδυσε όμως στα πρώτα της στάδια και έγινε η κινητήριά της δύναμη.

Να σημειωθεί ότι το τίμημα των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή που προσφέρει είναι κατά 38% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, τελευταία ημέρα πριν την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. «Για να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα των 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων -τόση θα είναι η αξία του Twitter-, ας εξετάσουμε τις συνήθειες του. Είναι πιθανό λοιπόν ο Musk να αγοράσει όλο το Twitter. Είδε πόσο άσχημα ξεκίνησε η πλατφόρμα του Donald Trump, η Truth Social, και συμπέρανε ότι είναι καλύτερα να αγοράσει το Twitter παρά να ξεκινήσει μια δική του εταιρεία από την αρχή», έγραψε η Washington Post.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr:

SpaceX: Θα πραγματοποιήσει πτήση με τουρίστες στον ISS – Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο διάστημα

Meta: Οι επενδυτές επικρίνουν τον Zuckerberg μετά την πτώση της μετοχής – «Τα δυστοπικά μειονεκτήματα» του Metaverse

Με πληροφορίες από The Verge