Το TikTok κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών παρόμοια με το Instagram που ονομάζεται Whee, όπως εντόπισε ο ιδρυτής της Android Police και της APKMirror, Άρτεμ Ρουσακόβσκι.

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε Android «σε περισσότερες από δώδεκα χώρες», αν και οι ΗΠΑ δεν περιλαμβάνονται στην αρχική κυκλοφορία, αναφέρει το Android Police.

«Το Whee είναι μια νέα κοινωνική εφαρμογή που δημιουργήθηκε για να σας κρατά συνδεδεμένους με τους στενούς σας φίλους μέσα από αυθόρμητες στιγμές της ζωής. Τραβήξτε και μοιραστείτε φωτογραφίες από την πραγματική ζωή που μπορούν να δουν μόνο οι φίλοι σας, επιτρέποντάς σας να είστε ο πιο αυθεντικός εαυτός σας. Το Whee είναι το καλύτερο μέρος για στενούς φίλους να μοιραστούν στιγμές ζωής.», σύμφωνα με την περιγραφή του Whee στο Google Play .

TikTok

Πρέπει να αναφερθεί ότι το TikTok αντιγράφει το Instagram αλλά και το Threads ταυτόχρονα μιας και το λογότυπο του Whee, όπως θα δείτε στα παρακάτω screenshots, είναι σαν παραλλαγή του Threads, το οποίο είναι η αντιγραφή του X/πρώην Twitter δια χειρός Meta. Επίσης, υπάρχει ένα κεντρικό feed με μαύρο φόντο, τα direct messages και ένα κουμπί με το οποίο οι χρήστες πραγματοποιούν αναρτήσεις. 

Bέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα του TikTok να ανταγωνιστεί το Instagram καθώς τον περασμένο Απρίλιο είχε ξεκινήσει περιορισμένα η διάθεση του TikTok Notes, μιας εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης που έμοιαζε κάτι μεταξύ Instagram και Pinterest. 

Όσο για την Ελλάδα, προς το παρόν το Whee δεν είναι διαθέσιμο στην χώρα μας, όπως διαπιστώθηκε σε δικό μας έλεγχο στο Google Play Store. Ούτε και γνωρίζουμε πότε θα διατεθεί αλλά θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για το θέμα. 

Πηγή: The Verge