Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα έκανε ο οργανισμός που ασχολείται με την ευαισθητοποίηση για τη βουλιμία και άλλες διατροφικές διαταραχές. Το «Bulimia Project» λοιπόν, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται στην κοινωνία και τα κοινωνικά μέσα, αξιοποίησε τα ευρέως διαθέσιμα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης Dall-E, Stable Diffusion και Midjourney, ζητώντας τους να παράγουν εικόνες οι οποίες θα αντιπροσώπευαν την «τέλεια γυναίκα» και τον «τέλειο άνδρα».

Τα ευρήματα έδειξαν ότι πιο κοντά στα πρότυπα ομορφιάς, με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, βρίσκονταν τα άτομα που ανήκαν στη λευκή φυλή (είτε είχαν πολύ λευκό είτε πιο ηλιοκαμένο δέρμα), γεγονός που προβλημάτισε τους ερευνητές, ενώ ως δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά αποτυπώθηκαν τα μεγάλα μάτια, τα ξανθά μαλλιά, τα σαρκώδη χείλη.

Για τους άνδρες, οι εικόνες που είδαμε χαρακτηρίζονταν από γυμνασμένα και γραμμωμένα σώματα, έντονα ζυγωματικά, καστανά μαλλιά, σκουρόχρωμα μάτια.

Αξιοσημείωτο πάντως, παραμένει το γεγονός ότι η εν λόγω έκθεση, συμπέρανε πως:

«Στην εποχή του Instagram και των φίλτρων του Snapchat, κανείς δεν μπορεί λογικά να επιτύχει τα σωματικά πρότυπα που θέτουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί, λοιπόν, να προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε μη ρεαλιστικά ιδανικά; Είναι τόσο διανοητικά όσο και σωματικά πιο υγιές να κρατάτε τις προσδοκίες για την εικόνα του σώματος στην σφαίρα της πραγματικότητας».