Σε τουλάχιστον 31 έφτασε ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους και σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν πολλές αμερικανικές Πολιτείες αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Το Τενεσί, με 15 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής, χτυπήθηκε ιδιαίτερα από τη σφοδρή κακοκαιρία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών αυτής της Πολιτείες. Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Μακνάιρι, στα ανατολικά του Μέμφις. Δύο παιδιά και ένας ενήλικος σκοτώθηκαν στο ίδιο το Μέμφις από δέντρα που έπεσαν σε σπίτια.

Άλλοι 17 νεκροί έχουν καταγραφεί στο Άρκανσο, το Μισισίπι και την Αλαμπάμα, στα νότια, καθώς και στο Ιλινόι και την Ιντιάνα, στα βόρεια και το Ντέλαγουερ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Η κατάρρευση μιας κατασκευής στην κομητεία του Σάσεξ στο Ντέλαγουερ άφησε έναν νεκρό το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι μετεωρολογικές υπηρεσίες εξέδωσαν προειδοποιήσεις επίσης για γειτονικές Πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και η Νέα Υόρκη για ισχυρούς ανέμους και πιθανούς ανεμοστρόβιλους.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την Πολιτεία της Ιντιάνα και άλλες πληγείσες Πολιτείες καθώς αξιολογούν τις ζημιές και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε τυχόν πρόσθετα αιτήματα για ομοσπονδιακή βοήθεια», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας την υποστήριξή του στα θύματα και τις οικογένειές τους .

Από την περασμένη Παρασκευή, απ’ όπου πέρασαν αυτά τα καιρικά φαινόμενα, οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής, με αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, τεράστια δέντρα να έχουν ξεριζωθεί, στύλους τηλεπικοινωνιών να έχουν σπάσει ή ακόμα και σπίτια να έχουν διαλυθεί.

Περισσότερα από 230.000 σπίτια παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε πολλές Πολιτείες στα βορειοανατολικά της χώρας σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο PowerOutage.