Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.

Ο Ιντζέ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, νωρίτερα ακύρωσε τις εμφανίσεις του λόγο προβλήματος υγείας.

Οι απειλές που δέχτηκε

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δεχόταν πιέσεις να αποσυρθεί και απειλές μέσω Twitter ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση.

Ο ίδιος κάνει λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO).

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (της αντιπολίτευσης) στις προεδρικές εκλογές του 2018 , ίδρυσε το κόμμα «Πατρίδα» τον Μάιο του 2021.

Ο Ιντζέ είχε γίνει γνωστός στην τουρκική πολιτική σκηνή ως μία από τις πιο σκληρές φωνές της αντιπολίτευσης από το 2002, εναντίον του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο φανατικός κεμαλιστής Ιντζέ, άλλοτε καθηγητής Χημείας και Φυσικής, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ήταν άλλοτε «εκλεκτός» του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έφυγε από το κόμμα και ίδρυσε δικό του. Επομένως, η απόσυρση από την «κούρσα» φαίνεται να ενισχύει τον Κιλιτσντάρογλου.