Μια ιστορία που συγκινεί, εάν κανείς συλλογιστεί το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η Τουρκία από το ξέσπασμα του εγκέλαδου και τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν στα συντρίμμια, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδυκτίου.

Πρόκειται για ένα μωράκι, μόλις 3,5 μηνών, την Βετίν, η οποία ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην επαρχία Χατάι, στα νότια της χώρας, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Οι φωτογραφίες που τη δείχνουν σαστισμένη στα χέρια των διασωστών είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πριν από λίγες ημέρες, το αρμόδιο υπουργείο την παρέδωσε στη μητέρα της, Γιασμίν Μπεγκντας, με αποτέλεσμα 54 ημέρες μετά τον σεισμό, το βρέφος να απολαμβάνει την θαλπωρή της οικογένειάς του ξανά. Μακριά δυστυχώς από τα αδέρφια και τον πατέρα της, αφού ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου στοίχισε 56.000 ψυχές σε Τουρκία και Συρία.

Η Βετίν νοσηλεύτηκε αρχικά σε ένα νοσοκομείο των Αδάνων και κατόπιν μεταφέρθηκε με το προεδρικό αεροσκάφος στην Άγκυρα. Από τις εξετάσεις γενετικού υλικού επιβεβαιώθηκε ότι η Γιασεμίν ήταν η μητέρα της και το παιδί επέστρεψε στα Άδανα. H επανένωσή τους έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η μητέρα.

«Η επανένωση μιας μητέρας με το παιδί της είναι ένα από τα πολυτιμότερα καθήκοντα στον κόσμο» είπε η υπουργός Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων Ντέρια Γιανίκ.