Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα τοπικά γραφεία του κόμματος AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην περιοχή Τσουκούροβα στα Άδανα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο ύποπτος έχει ήδη συλληφθεί.

«Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες. Το άτομο που έκανε την επίθεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση. Οι λεπτομέρειες του περιστατικού θα αποκαλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλοι πρέπει να καταδικάσουμε αυτό το περιστατικό. Μπορεί να υπάρξουν τέτοιες προκλήσεις αυτή την περίοδο που πλησιάζουν οι εκλογές και οι υποψήφιοι ανταγωνίζονται.

Το έθνος μας πρέπει να είναι ευαίσθητο απέναντι σε αυτές. Καταδικάζουμε την επίθεση πολύ ξεκάθαρα και έντονα. Η επίθεση δεν στρεφόταν κατά της ταυτότητας του κόμματος ΑΚ αλλά κατά της δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως πολιτικοί, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως μετέδωσε η Hurryiet, ο ένοπλος πλησίασε το κτίριο κρατώντας ένα όπλο, με έναν πολίτη να βιντεοσκοπεί από έναν όροφο διπλανού κτιρίου, τις κινήσεις του δράστη έξω από αυτό.

Δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν αν έχει πυροβολήσει και τραυματίσει άτομα εντός ή εκτός του κτιρίου όπου στεγάζονται τα τοπικά γραφεία του κόμματος.

Να σημειωθεί πως είναι η τρίτη επίθεση που πραγματοποιείται τον τελευταίο μήνα στη γειτονική χώρα και βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς στις 31 Μαρτίου στόχος έγιναν τα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ και έξι μέρες αργότερα αυτά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.