Πολιτικό «θρίλερ» εκτυλίσσεται στη γειτονική χώρα μετά την απόφαση της Μεράλ Ακσενέρ να αποχωρήσει από τον αντιπολιτευτικό συνασπισμό που στόχο έχει την απομάκρυνση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά μετά το 2002.

Αφορμή ήταν η επιλογή της προέδρου του Καλού Κόμματος να διαφωνήσει με τον ορισμό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγού του ΛΡΚ, ως υποψηφίου προέδρου για την προεδρία της Τουρκίας. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του, η Ακσενέρ τόνισε πως «δεν έφυγα από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απλά έκανα τις προτάσεις μου».

«Εάν θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές, οφείλουμε να στηρίξουμε είτε τον Ιμάμογλου είτε τον Μανσούρ Γιαβάς» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Καλού Κόμματος με τους υπόλοιπους πέντε αρχηγούς της συμμαχίας της αντιπολίτευσης να μην συμφωνούν με τις προτάσεις αυτές.

Σήμερα εξάλλου θα συναντηθούν οι πέντε τους και έχουν ήδη προαναγγείλει πως θα ανακοινώσουν την τελική επιλογή τους για τον άνθρωπο που θα κοντράρει τον Ερντογάν και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κοινωνική κατακραυγή μετά τους χιλιάδες νεκρούς τψν σεισμών για να τον απομακρύνει από την εξουσία.