Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι από τα πρώτα θέματα των τουρκικών Μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μάλιστα, δεν διστάζουν να προχωρήσουν και στη σύγκριση της διαχείρισης της κατάστασης από τις ελληνικές Αρχές σε σχέση με εκείνες της Τουρκίας όταν, στις 6 Φεβρουαρίου, έγινε ο φονικός σεισμός στα ανατολικά της χώρας που κόστισε τη ζωή σε περίπου 50.000 ανθρώπους.

Η παραίτηση του – μέχρι πρότινος – υπουργού Μεταφορών & Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα τουρκικά ΜΜΕ και τους Τούρκους πολίτες, που υποστηρίζουν το εξής: «Στην Ελλάδα παιραιτήθηκε υπουργός μετά τα Τέμπη, εδώ κανείς μετά τον σεισμό».

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε και το OPEN, την Πέμπτη (02/03), το αντιπολιτευόμενο κανάλι Halk TV σημειώνει ότι ο Έλληνας υπουργός αποτελεί παράδειγμα με την παραίτησή του. «Ρίξτε μία ματιά και στην απέναντι ακτή και πάρτε και εσείς παράδειγμα», αναφέρει. Στο ίδιο πνεύμα, κινείται και η «Cumhuriyet» που υποστηρίζει ότι η χώρα μας έγινε παράδειγμα για την Τουρκία.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις έχουν, επίσης, προχωρήσει διακεκριμένοι Τούρκοι δημοσιογράφοι, όπως ο Φατίχ Πορτακάλ που διαμαρτυρήθηκε στο Twitter, σημειώνοντας ότι στην Τουρκία όχι μόνο δεν παραιτήθηκε κανείς, αλλά ούτε καν ζήτησε συγγνώμη.

Παρατηρείται, επίσης, ότι ακόμα και τα τουρκικά κανάλια, και όχι μόνο τα αντιπολιτευόμενα, έχουν αρχίσει τα δηκτικά σχόλια κατά της τουρκικής κυβέρνησης.