Οι εκλογές στην Τουρκία, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες και ως οι πιο αμφίρροπες των τελευταίων χρόνων. Μάλιστα, η τουρκική κοινωνία είναι διχασμένη μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε τέτοιο βαθμό που ξέσπασε μέχρι και συζυγικός καβγάς on camera.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο γκάλοπ για τις τουρκικές εκλογές, δημοσιογράφος πλησίασε ένα ζευγάρι και τους ρώτησε για την εκλογική προτίμησή τους. Ο άνδρας απάντησε «Ερντογάν», η γυναίκα «Κιλιτσντάρογλου». Μάλιστα, όπως ανέφερε το OPEN, την Παρασκευή (10/03), η γυναίκα δεν δίστασε να ρίξει και φάπα στον άνδρα που απάντησε κάτι διαφορετικό.

Αμφίρροπη η εκλογική μάχη μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, τα νέα δεδομένα δείχνουν μεγάλη μάχη 50-50 ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, καθώς οι αρχικές προβλέψεις για εύκολη νίκη της αντιπολίτευσης ανήκουν στο παρελθόν μιας και οι αναλυτές στην Τουρκία, αλλά και οι δημοσκόποι δείχνουν ότι θα υπάρξει μάχη μέχρι τέλους για την Προεδρία.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προχωρήσει σε «αντιγραφή» της πρότασης του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για δύο αντιπροέδρους, προτείνοντας για τις θέσεις αυτές στον στενό του συνεργάτη, Ιμπραήμ Καλίν, και στον διευθυντή της μυστικής υπηρεσίας.

Photo credits: OPEN