Σε οριακό σημείο φαίνεται πως βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ μετά από έρευνα του εισαγγελέα για πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Αν η υπόθεση προχωρήσει και του απαγγελθούν κατηγορίες, θα αποτελεί την πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Προκαταλαμβάνοντας τις εξελίξεις και προαναγγέλλοντας ο ίδιος εντός του Σαββατοκύριακου ότι επίκειται η σύλληψή του την Τρίτη, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κάλπη του 2024 έχει ξεκινήσει ήδη να καλλιεργεί «πολεμικό» κλίμα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα), ο τέως αμερικανός πρόεδρος, σε μια επιθετική κίνηση εναντίον των τεσσάρων ποινικών ερευνών σε βάρος του, δημοσιοποίησε ένα καυστικό βίντεο που τον δείχνει εξαιρετικά μαυρισμένο να στέκεται μπροστά σε φόντο με τη σημαία των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τα όργανα της δικαιοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς υποστήριξε ότι είναι το «πιο αηδιαστικό κυνήγι μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας».

«Αυτές οι τέσσερις φρικτές έρευνες των ριζοσπαστικών αριστερών Δημοκρατικών για τον αγαπημένο σας πρόεδρο όλων των εποχών – εμένα – είναι απλώς η συνέχεια του πιο αηδιαστικού κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας.

Είναι μια απόλυτη ντροπή. Είτε πρόκειται για την επιδρομή στο Μαρ-α-Λάγκο, είτε για την απάτη με την επιτροπή μη επιλογής, είτε για το τέλειο τηλεφώνημα από τη Τζόρτζια που ήταν απολύτως τέλειο, είτε για το σχέδιο εκβιασμού της Στόρμι “αλογομούρας” Ντάνιελς… Είναι όλα άρρωστα και είναι fake news».

Οι παροτρύνσεις προς τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν και «να πάρουν πίσω το έθνος» στο επίμαχο μήνυμα που ανήρτησε ακολουθούν το μοτίβο της «πύρινης» ομιλίας που είχε εκφωνήσει προ της εισβολής στο Καπιτώλιο, όταν τους καλούσε «να πολεμήσουν σαν διάβολοι» ειδάλλως «δεν θα έχουν πια χώρα».

Την ίδια στιγμή, ο κόσμος απορρίπτει τα καλέσματα του Τραμπ προς υποστήριξή του, και τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες των συγκεντρωμένων έξω από τον Trump Tower που καλούν τις αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή του.