Το βράδυ της Δευτέρας, οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας συνέλαβαν τον επικεφαλής του Κινήματος Ενάχντα, Ρασίντ Γανούσι, βασικό πολιτικό αντίπαλο του Προέδρου Σάγιεντ, μετά από έφοδο στο σπίτι του, δεδομένων των κατηγοριών σε βάρος του, για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής του Κοινοβουλίου, το οποίο διέλυσε ο πρόεδρος Σάγεντ τον Ιούλιο του 2021 και ο οποίος «οδηγήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία» , όπως αναφέρει το Ενάχντα στην ανακοίνωσή του.

Τυνήσιοι εμπειρογνώμονες μίλησαν στο «Sky News Arabia» για τις κατηγορίες εναντίον του Γανούσι, τα σενάρια για την δίκη του και την τύχη του κινήματος, με την απόφαση της σύλληψής του να προκύπτει ύστερα από την διαρροή βίντεο, στο οποίο φαίνεται να συνομιλεί με ηγέτες του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας, υποστηρίζοντας ότι «η απέλαση του πολιτικού Ισλάμ στην Τυνησία είναι ένα έργο για εμφύλιο πόλεμο».

Το Radio Mosaique FM ανέφερε ότι η Εισαγγελία του Δικαστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας εξουσιοδότησε, το βράδυ της Δευτέρας, τους πράκτορες της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας στην Μπουσούτσα να συλλάβουν τον Ghannouchi, ενώ ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι του.

Οι κατηγορίες εναντίον του Γανούσι σχετίζονται με ξένη χρηματοδότηση, απέλαση νέων και άλλα θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στην Εισαγγελία, η όλη υπόθεση θα περάσει στην ποινική δίκη,

Από την πλευρά του, ο Τυνήσιος νομικός Χαζεμ Αλ Χασούρι, αναμένει ότι η δίκη του συλληφθέντος και των συντρόφων του στην υπόθεση ξένης χρηματοδότησης θα ανοίξει το δρόμο για το άνοιγμα πολλών άλλων φακέλων που σχετίζονται με τα εγκλήματα του κινήματος τις τελευταίες δεκαετίες και κυρίως τον φάκελο των πολιτικών δολοφονιών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Πηγή Φωτογραφίας: (AP Photo/Hassene Dridi)