Απίστευτη είδηση από τη Βραζιλία, όπου η έννοια της εκδίκησης και της τιμωρίας έχει φτάσει πια σε άλλα επίπεδα. Μια 36χρονη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή μέσα σε τάφο νεκροταφείου στην πολιτεία Μίνας Ζεράις και ευτυχώς την εντόπισαν μετά από δέκα μαρτυρικές ώρες.

Η γυναίκα χρωστάει τη ζωή της στην παρατηρητικότητα υπαλλήλων του δημοτικού νεκροταφείου στη μικρή πόλη Βισκόντε στο Ρίο Μπράνκο. Οι υπάλληλοι είδαν ίχνη αίματος κοντά σε έναν τάφο κι αποφάσισαν να ψάξουν περισσότερο. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η γυναίκα για κάποιες ώρες φώναζε για βοήθεια, αλλά στη συνέχεια εξαντλήθηκε και έχασε τις ελπίδες της. Τότε ακριβώς ήταν που την ανακάλυψαν.

Οι υπάλληλοι βρήκαν ένα θάλαμο που είχε σφραγιστεί πρόσφατα με τούβλα και τσιμέντο κι αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία. Η γυναίκα πράγματι αντέδρασε στις εκκλήσεις, κι έτσι οι αστυνομικοί τρύπησαν τον τοίχο του τάφου και την έβγαλαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η γυναίκα ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι και τα χέρια. Ο αστυνομικός επιθεωρητής που έχει αναλάβει την έρευνα είπε ότι επρόκειτο πιθανότατα για εκδίκηση από τα μέλη μιας συμμορίας που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Η γυναίκα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι δύο μασκοφόροι μπήκαν στο σπίτι της και την απήγαγαν, αφού χτύπησαν τον σύζυγό της. Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες και τόνισε ότι τους έχει ταυτοποιήσει. Πρόκειται για νεαρά άτομα, 20 και 22 ετών, οι οποίοι έχουν εγκληματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Παραμένει ακόμη στο νοσοκομείο αλλά η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται, τα τραύματα στο σώμα της είναι επιπόλαια. Το ζήτημα είναι πώς θα καταφέρει να ξεπεράσει ψυχολογικά ό,τι της συνέβη.

Στη Βραζιλία οι τάφοι για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες μοιάζουν με κρύπτες, με θαλάμους που βρίσκονται πάνω από το έδαφος. Ο νεκρός τοποθετείται εκεί, ο τάφος σφραγίζεται και απλά έξω απ’ αυτόν αναγράφεται πρόχειρα το όνομά του. Συνήθως δεν υπάρχει καμία επιτήρηση και σπανίως οι συγγενείς επισκέπτονται τον τάφο, οπότε η γυναίκα στάθηκε πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία της.