Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Βρετανίδα νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι για τη δολοφονία επτά βρεφών και για την απόπειρα δολοφονίας ακόμη έξι.

Όπως μεταδίδει το BBC, θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη φυλακή, καθώς ο δικαστής τόνισε πως δεν ισχύουν στην περίπτωσή της οι όροι περί πρόωρης προφυλάκισης.

Η Λέτμπι αρνήθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγές στο νόμο που υποχρεώνει τους καταδίκους να παραστούν κατά την ανακοίνωση των ποινών τους στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο στο Μάντσεστερ άκουσε φρικτές μαρτυρίες κατά τη διάρκεια της δίκης από τους γονείς των βρεφών, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης όπου ο Λέτμπι είχε προσπαθήσει να σκοτώσει ένα αγοράκι, αφού δολοφόνησε τον δίδυμο αδερφό του.

Το φρικτό παρελθόν της Λέτμπι

Προέκυψε ότι πριν ο Letby δολοφονήσει τον μικρό, άρχισε να αιμορραγεί όταν εκείνη προσπάθησε να του επιτεθεί. Ο δίδυμος αδερφός αυτού του μωρού, επέζησε παρά την προσπάθεια της να το σκοτώσει με δηλητηρίαση από ινσουλίνη.

Το 2018 και το 2019, ο Letby συνελήφθη δύο φορές από την αστυνομία σε σχέση με την έρευνά της, είπε, όπως και τον Νοέμβριο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια σημείωνε τις ενέργειές της, όπως ανακάλυψαν κατά τις έρευνες οι αρχές.

«Δεν μου αξίζει να ζήσω. Τους σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τους νοιάζομαι», έγραψε σε ένα σημείωμα, προσθέτοντας σε ένα άλλο: «Είμαι ένας φρικτός κακός άνθρωπος» και με κεφαλαία γράμματα, «Είμαι κακιά, το έκανα αυτό».

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε μια ανεξάρτητη έρευνα για τους φόνους την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι ρυθμιστικές αρχές και η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας αντιμετώπισαν τις ανησυχίες που έθεσαν οι σύμβουλοι.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο παρατήρησαν μια απότομη αύξηση στον αριθμό των μωρών που πέθαιναν ή κατέρρεαν απροσδόκητα στη μονάδα νεογνών, σύμφωνα με το δικαστήριο στο Μάντσεστερ.