«Ευτυχώς Θεέ μου που βρήκαμε το πρόβλημα και θα αρχίσουμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας από τον μεγαλύτερο κίνδυνο στον πλανήτη: τα drag shows». Αυτό το σχόλιο το έκανε δίκην ειρωνείας μια γυναίκα σε μια ανάρτηση για το Νάσβιλ και τους πυροβολισμούς και αποτελεί την πιο εύστοχη παρατήρηση για το πώς σχολιάζουν την τραγωδία από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικάνων και οι ακόλουθοι τους.

Πρώτος και καλύτερος ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, που μπροστά του ο Τραμπ μοιάζει με φιλελεύθερο, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι η ευθύνη για τα τόσα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών βρίσκεται στους τρανς.

«Δεδομένης της αύξησης στους τρανς/διεμφυλικούς δολοφόνους τα τελευταία χρόνια, μιλάμε για το γκρουπ με τους περισσότερους δολοφόνους αναλογικά με τον αριθμό τους. Ίσως, αντί να μιλάμε για όπλα, θα πρέπει να μιλάμε για τους τρελούς που επιβάλλουν τις μαλ..ες τους περί αποδοχής φύλου στα παιδιά μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με μια στατιστικολόγο να του απαντά πως τα τελευταία χρόνια, από τα 2.840 περιστατικά πυροβολισμών, μόλις 3 εξ αυτών είχαν ως θύτη τρανς άτομο, το οποίο σημαίνει ότι κατέχουν το 0.04% των περιπτώσεων, όταν ο πληθυσμός τους σε σχέση με τις υπόλοιπες ταυτότητες είναι το 1-2% στις ΗΠΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι πολιτικοί, όπως η Μάρτζορι Τέιλορ-Γκριν, για την οποία φταίνε η τεστοστερόνη και οι ορμόνες της Χέιλ που οδηγήθηκε στους πυροβολισμούς. Ο Γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς από το Οχάιο, έκανε λόγο για αριστερές ακρότητες και για κίνδυνο που προέρχεται από τις «ριζοσπαστικές» αντιλήψεις για τους μη στρέιτ.

Στον αντίποδα αυτής της επιχειρηματολογίας, υπάρχουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι αυτό που έγινε στο Νάσβιλ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Τενεσί να περιορίσει την πρόσβαση σε θεραπείες ορμονών σε τρανς άτομα, να κρίνει ως παράνομα τα drag shows και να απαγορεύσει αναφορές στο σχολείο γύρω από την ταυτότητα φύλου.

Στο στόχαστρο ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Νάσβιλ

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άντι Ογκλς, βρίσκεται στο στόχαστρο από χθες, καθώς έκανε μια ανάρτηση μετά τις δολοφονίες, όπου έγραφε ότι «με την οικογένεια μου είμαστε σοκαρισμένοι από το γεγονός. Στέλνουμε ευχές και σκέψεις στους συγγενείς των θυμάτων». Ο λόγος που ενόχλησε, είναι γιατί πριν από 2 χρόνια είχε αναρτήσει μια φωτογραφία με τη γυναίκα και τα τρία μικρά παιδιά του, όπου ποζάρουν με πυροβόλα όπλα μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η απάντηση του στις κατηγορίες ήταν ότι «το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν και να κρατάνε όπλα, προστατεύοντας εαυτούς και οικογένειες και αποτρέποντας μια τυραννική διακυβέρνηση, είναι θεμελιώδης ελευθερία του Συντάγματος μας». Λίγο μετά, έσβησε τη συγκεκριμένη ανάρτηση.