Ο James Franco είναι τα τελευταία χρόνια ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα στο Χόλιγουντ. Οι διαρκείς κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή για χρήση της θέσης εξουσίας του ώστε να οδηγεί στο κρεβάτι νεαρές κοπέλες, μπορεί να μην τον έκαναν cancel, όπως συνέβη με άλλους, αλλά σίγουρα τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση. Μάλιστα, ακόμα και στη σειρά The Deuce, όπου οι σεξουαλικές πράξεις ήταν αρκετές βάσει σεναρίου, υπήρξε περίπτωση κοπέλας που ανέφερε ότι υπερέβη τα εσκαμμένα.

Σε αυτή την 4ετία που ο James Franco έχει ακούσει όλα αυτά να βαραίνουν το όνομα και τη καριέρα του, είχε μείνει σιωπηλός, αμέτοχος, περισσότερο αρνούμενος κάποια περιστατικά. Τώρα πια, αφού έχει οδηγηθεί σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με κάποιες κοπέλες, ο Franco αποφάσισε να μιλήσει για όσα του καταλόγισαν και τα αποδέχτηκε, τονίζοντας πως δεν βίασε ή παρενόχλησε, αλλά χρησιμοποίησε τη θέση του για να κάνει σεξ με νέες κοπέλες.

Μιλώντας στο The Jess Cagle Podcast, ο 43χρονος ηθοποιός και παραγωγός είπε ότι «κοιμήθηκα με κάποιες μαθήτριες και αυτό ήταν λάθος. Δεν ξεκίνησα τη σχολή για να προσελκύω τις γυναίκες με σεξουαλικούς σκοπούς. Υποθέτω ότι τότε σκεφτόμουν πως αν κάτι είναι συναινετικό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είχα καθαρή σκέψη».

Ήταν το 2017 όταν οι Los Angeles Times δημοσίευσαν ένα άρθρο με καταγγελίες από πέντε γυναίκες που υποστήριξαν ότι ο James Franco τις προσέγγισε με απρεπή τρόπο. Τον Οκτώβριο του 2019 κατατέθηκε μήνυση εναντίον του με την κατηγορία ότι εκμεταλλευόταν μέσω της σχολής του νέες γυναίκες που ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί, γυρίζοντας μαζί τους αρκετά προχωρημένες σκηνές σεξ. Εκείνη τη χρονιά ήρθε σε συμφωνία με τις ενάγουσες γυναίκες για να πληρώσει 2.2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Franco έκανε λόγο για έναν εθισμό του στο σεξ, που εμφανίστηκε όταν είχε πια απεξαρτηθεί από το αλκοόλ σε νεαρή ηλικία. «Είναι ένα τόσο δυνατό ναρκωτικό. Πιάστηκα στο γάντζο του για πάνω από 20 χρόνια. Το πιο παράξενο είναι πως σε αυτό το διάστημα δεν κύλησα ποτέ ξανά στο αλκοόλ. Κάνω μεγάλη προσπάθεια με τον εαυτό μου και προσπαθώ να με αλλάξω. Δεν ήθελα να προκαλέσω πόνο σε κανέναν».