Μιας και το 2021 μας άφησε, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια ανασκόπηση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο όμορφους τύπους του κόσμου για το περασμένο έτος. Η TC Candler έφτιαξε μια λίστα φέρνοντας αντιμέτωπους τους Cristiano Ronaldo, Chris Hemsworth και Harry Styles. Αυτοί είναι λοιπόν οι πιο όμορφοι άντρες για το 2021, κυρίως βάσει προσώπου.

Δεν συμφωνούμε απόλυτα με τα τελικά αποτελέσματα, anyway. Νικητής του διάσημου βραβείου έχουν βγει στο παρελθόν οι Jamie Dornan, Michael Fassbender, Michiel Huisman και Jason Momoa. Φέτος όμως είχε πιο έντονο διαγωνισμό και ένα νέο πρόσωπο στέφθηκε «το πιο όμορφο στον κόσμο».

Νικητής βγήκε ο Paing Takhon, ένα μοντέλο και ηθοποιός από τη Μιανμάρ που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση. Κέρδισε τον ηθοποιό του Thor, Chris Hemsworth, ο οποίος ήρθε δεύτερος. Άφησε τον Νοτιοκορεάτη Kim Tae-hyung στην τρίτη θέση, τον Αμερικανό Timothée Chalamet στην τέταρτη και τον Νοτιοκορεάτη τραγουδιστή Jeon Jung-kook, ο οποίος έκλεισε την πρώτη πεντάδα.

Σε άλλο σημείο της λίστας, φιγουράρει ο Ronaldo που μπήκε στους 100 καλύτερους, κατακτώντας την 86η θέση, ενώ ο οδηγός της F1, Charles Leclerc βρέθηκε στην 99η. Το δικό μας αγόρι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στην 64η θέση και είναι ο μοναδικός Έλληνας στη λίστα.

Ο σταρ του Spider-Man, Tom Holland, δεν τα πήγε και άσχημα, αφού κατέκτησε την 58η θέση. Στη λίστα μπήκε και ο Patrick Schwarzenegger – ο γιος του θρύλου του Χόλιγουντ Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ – που βρέθηκε στην 47η θέση.

Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας και ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, David Beckham, τερμάτισε στην 39η θέση, ενώ ο Jason Derulo βρέθηκε μία θέση πίσω στην 40η.

Ποιος είναι ο νικητής και γιατί καταδικάστηκε

Την περασμένη εβδομάδα, ο νικητής, Takhon έγινε πρωτοσέλιδο αφού καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε μια μαζική διαδήλωση κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Μιανμάρ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Συζητώντας τη συγκλονιστική είδηση, ο νομικός εκπρόσωπος του Takhon Khin Maung Myint είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα.

Σε γραπτή δήλωση που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, είπε: «Καταδικάζουμε έντονα το στρατιωτικό πραξικόπημα. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της κρατικής συμβούλου Daw Aung San Suu Kyi, του Προέδρου U Win Myint, των υπουργών της πολιτικής κυβέρνησης και των εκλεγμένων μελών. Απαιτούμε να σεβαστούν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 και να σχηματίσουν νέα πολιτική κυβέρνηση το συντομότερο».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο λογαριασμός του ηθοποιού στο Instagram με τους εκατομμύρια followers σβήστηκε λίγο μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο. Το ίδιο και ο λογαριασμός του στο Facebook.

Ένας φίλος του Takhon είπε στο BBC ότι έπασχε από κατάθλιψη τη στιγμή της σύλληψής του και δεν μπορούσε καν να «συμπεριφερθεί σωστά». Ωστόσο, ο τραγουδιστής «δεν φοβήθηκε καθόλου» για τις συνέπειες που αντιμετώπισε για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση.