Στο ξεκίνημα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρχε ένα κακόγουστο αστείο στα social media που διακινούσαν άντρες, σύμφωνα με το οποίο δήλωναν διαθεσιμότητα για να φιλοξενήσουν Ουκρανές πρόσφυγες, αφήνοντας προφανείς υπόνοιες για την εξωτερική εμφάνιση των Ουκρανών και τη φήμη που τις ακολουθεί. Τελικά, αυτό το κακόγουστο αστείο έγινε πραγματικότητα στη Βρετανία και αν το διαβάζει ο κύριος Μανούσος Μανουσάκης, σίγουρα θα τραβάει τα μαλλιά της κεφαλής του.

Ο Tony και η Lorna Garnett εκδήλωσαν με ειδική φόρμα την διαθεσιμότητα τους να φιλοξενήσουν κάποιον πρόσφυγα από την Ουκρανία και το λαχείο που τους έκατσε ονομάζεται Sofia Karkadym. Η Sonya είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα και θα έμπαινε στο σπίτι ενός παντρεμένου για 10 χρόνια ζευγαριού, που έχει δύο κόρες, 6 και 3 ετών.

Σε ηλικία 29 ετών, ο Tony δεν άργησε να γοητευτεί από την Sonya, που φαίνεται ότι σε σύγκριση με τη γυναίκα του του φερόταν καλύτερα και αποφάσισε να τα τινάξει όλα τα στον αέρα και να πάει να μείνει μαζί της σε άλλο σπίτι. «Διέλυσε το σπίτι μας, είναι μπούρδες όσα λένε», δηλώνει η Lorna στη DailyMail ως απάντηση στα όσα της προσάπτουν η Sofia και ο Tony πως η γκρίνια της τους έφερε κοντά και ερωτεύτηκαν.

Βρετανία

Η 22χρονη Sofia έφυγε πριν μερικές εβδομάδες από το Λβιβ και πήγε στο Βερολίνο, όπου περίμενε να εγκριθεί η βίζα της στη Βρετανία. Στις αρχές Μαΐου έγινε δεκτή και βρέθηκε στο Μπράντφορντ, στο σπίτι των Garnett. Δεν χρειάστηκαν πάνω από 10 ημέρες για να ερωτευτεί με τον Tony και να καταλήξουν να μένουν στο σπίτι των γονιών του και να σχεδιάζουν τη ζωή τους μαζί.

«Δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Μου άρεσε η οικογένεια τους. Περνούσα πολύ χρόνο με τη Lorna και προσπαθούσα να την βοηθήσω. Αλλά ήταν διπρόσωπη. Οι διαρκείς καχυποψίες της, η ένταση της, με έσπρωξαν πιο κοντά στον Tony. Δημιουργούσε μια άβολη κατάσταση υπονοώντας κάθε φορά πως κάτι συνέβαινε ανάμεσα μας, ενώ δεν συνέβαινε. Επομένως, αυτό είναι δικό της φταίξιμο», δήλωσε στη The Sun η Sofia.

«Έβαλε από την αρχή τον Anthony στο μάτι, αποφάσισε ότι τον θέλει και τον πήρε. Δεν την ένοιαξε που με άφησε καταρρακωμένη. Όσα ήξερα ανατράπηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες. Αποφάσισα πως ήταν το σωστό να βάλω κάποιον κάτω από τη στέγη μας και να τον βοηθήσω ενώ είναι σε κατάσταση απελπισίας. Και η Sofiia με ξεπληρώνει με αυτόν τον τρόπο για τη στέγη που της έδωσα».

Ο Tony εξηγεί πως η Sofiia ήταν η πρώτη που τους έστειλε μήνυμα στη σελίδα τους στο Facebook για να συνεννοηθούν για τις λεπτομέρειες της φιλοξενίας της και στις 4 Μαΐου η Sofiia ταξίδεψε στο Μάντσεστερ για να συναντήσει τους Garnett.

Βρετανία

Σύμφωνα με τον Tony υπήρξε άμεσα ένα κλικ μεταξύ τους και η Sofiia κέρδισε την καρδιά και των δύο κοριτσιών τους. Μόνο η Lorna δεν τη συμπαθούσε. Ένας από τους λόγους είναι πως μιλούσε με τον Tony στα σλαβικά – ο Tony ξέρει σλοβάκικα  που έχουν κοινή βάση με τα ουκρανικά – και η Lorna δεν καταλάβαινε τι έλεγαν.

«Τα πηγαίναμε περίφημα, αλλά ως τότε δεν ήταν κάτι περισσότερο. Μπορώ όμως να καταλάβω γιατί η Lorna ένιωθε ζήλεια και τη ζήλευε», εξηγεί ο Tony. Μέσα σε λίγες ημέρες ο Tony και η Sofiia συναντιόντουσαν στο γυμναστήριο, μιλούσαν μαζί στο αμάξι και άρχισαν να…αγγίζονται.

«Στο σπίτι κατάλαβα ότι βρίσκαμε αφορμές να αγγιζόμαστε και να χαϊδεύουμε ο ένας τον άλλο, ήταν έντονο το φλερτ, αλλά τίποτα περισσότερο δεν είχε συμβεί σε αυτό το σημείο. Παρόλο που ήταν κάτι το αθώο, προκαλούσε διαμάχες. Μπορώ να το κατανοήσω. Όταν έμπαινα το βράδυ στο σπίτι, ήταν η Sofiia αυτή που μου είχε μαγειρέψει φαγητό», περιγράφει ο Tony.

Κάποια στιγμή η Lorna άρχισε να εκφράζει τη ζήλεια της και ρωτούσε την Sofiia γιατί ακολουθεί τον Tony συνέχεια. «Η ατμόσφαιρα χειροτέρευε και η Sofiia μου είπε ότι δεν ήξερε αν θα συνεχίσει να ζει μαζί μας με αυτές τις συνθήκες. Η Lorna ποτέ δεν είχε ψηθεί να έχουμε έναν πρόσφυγα στο σπίτι, γιατί αυτό θα σήμαινε πως τα κορίτσια θα έμεναν στο ίδιο δωμάτιο».

Από κει και μετά, η ένταση ανέβηκε πολύ και οι δύο γυναίκες τσακώθηκαν άσχημα, με τη Sofiia να λέει με κλάματα πως δε μπορεί να συνεχίσει να ζει στο σπίτι. Τότε ο Tony πήρε τη μεγάλη απόφαση. «Αν φύγει αυτή, φεύγω κι εγώ». Κι έφυγε. Μάζεψαν τα πράγματα τους, πήγαν στους γονείς του και πλέον ψάχνουν σπίτι για να μείνουν.

Ένας γάμος 10 ετών τελείωσε σε 10 μέρες και η Sofiia έχει να πει ότι «Λυπάμαι που το περνάει αυτό η Lorna, αλλά δεν ήταν δικό της λάθος και δεν έκανε κάτι κακό εκείνη. Δεν σχεδιάσαμε ποτέ να κάνουμε κάτι τέτοιο και δε θέλαμε να πληγώσουμε κανέναν».

Πηγή:DailyMail

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ουκρανία: Περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες πεθαίνουν κάθε μέρα – Οι ρωσικές απώλειες ξεπερνούν αυτές του σοβιετικού πόλεμου στο Αφγανιστάν

Putin: «Κόβει» το φυσικό αέριο στη Φινλανδία – Ο Zelensky προτείνει διεθνή συμφωνία για να εξασφαλίσει πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία

Ρωσία: Απαγόρευσαν στον Biden και σε άλλους 962 Αμερικάνους την είσοδο στη χώρα