Η βία δεν είναι παράγωγο των ανδρών. Η βία δεν έχει να κάνει με φύλα και χρώμα και εξωτερική εμφάνιση. Η βία είναι βία. Μία. Και όταν το κοινό βρίσκεται ως θεατής μπροστά σε μια υπόθεση βίας, όπου τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, οφείλει να σιωπά και να μην διαλύει τους ανθρώπους. Οφείλει να περιμένει τι θα δείξουν τα στοιχεία και τι θα πει το δικαστήριο. Άλλωστε, γι΄αυτό τα ορίσαμε πριν κάτι αιώνες. Και στην περίπτωση του Johnny Depp το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η βία μπορεί να πηγάσει από παντού και να καταλήξει παντού.

Η δικαίωση του Johnny Depp στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της Amber Heard, ήρθε να ανατρέψει όλα όσα συνέβαιναν στη ζωή του τα τελευταία 6 χρόνια. Κι όμως, στο μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram, δεν θέλησε να βγάλει ρεβανσισμό. Θέλησε απλώς να αναδείξει το μείζον πρόβλημα της εποχής των social media: τα λαϊκά δικαστηρια από άσχετους.

«Η απόφασή μου να διεκδικήσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και την αναπόφευκτη μετατροπή της ζωής μου σε ένα παγκόσμιο θέαμα, πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη. Από το ξεκίνημα, ο στόχος μου ήταν με αυτή την υπόθεση να αποκαλυφθεί η αλήθεια, άσχετα με το αποτέλεσμα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και ένα νέο κεφάλο έχει αρχίσει. Η αλήθεια ποτέ δεν χάνεται.

Ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές υπόνοιες αφέθηκαν για μένα μέσω των μίντια που πυροδότησαν ένα ατελείωτο μπαράζ περιεχομένου μίσους, παρόλο που δεν υπήρξε καμία κατηγορία εναντίον μου. Έχει ήδη ταξιδέψει τον κόσμο εις διπλούν μέσα σε νανοδευτερόλεπτα και έχει μια σεισμική επίδραση στη ζωή και την καριέρα μου.

Και έξι χρόνια μετά, το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Είμαι βαθιά ευγνώμων».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johnny Depp (@johnnydepp)

Από την πλευρά της, η Amber Heard, που καλείται να αποζημιώσει με 15 εκατομμύρια τον Johnny Depp, αναμένεται να κάνει έφεση και γι΄αυτό το λόγο εξακολουθεί να παρουσιάζει τον εαυτό της ως ένα θύμα που εκπροσωπεί το κίνημα #MeToo και όλες τις γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Μόνο που το #MeToo κίνημα από ένα σημείο και μετά έπαψε να είναι μαζί της.

Η Camille Vasquez, η σταρ της δίκης, επικεφαλής της νομικής ομάδας του Depp μαζί με τον Ben Chew, ευχαρίστησε το δικαστήριο και τους ενόρκους και ένιωσε δικαιωμένη που στήριξε και ως άνθρωπος τον πελάτη της. «Είμαστε ευγνώμονες στους ενόρκους για την προσεκτική τους σκοπιμότητα». «Είμαι χαρούμενος που η δίκη έχει βρει ταύτιση σε τόσους ανθρώπους δημόσια που βάζουν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη πάνω απ΄όλα. Τώρα που οι ένορκοι έβγαλαν την ετυμηγορία τους, είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε το μέλλον», δήλωσε ο Chew.

Ποιο είναι το μέλλον; Αυτό όπου οι κατηγορίες πρώτα εξετάζονται, μετά επαληθεύονται και μετά οδηγούν σε δημόσια καταδίκη. Αυτό όπου, όπως είπε ο Johnny Depp, ο κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Αν φτάσουμε στο σημείο να το αμφισβητούμε κι αυτό, τότε δεν έχει καν νόημα να μιλάμε για δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Johnny Depp: Όσο περιμένει την ετυμηγορία της δίκης, διασκεδάζει με την Kate Moss

Johnny Depp: Μετά τη δίκη τραγούδησε σε συναυλία – Καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος

Johnny Depp – Amber Heard: Ποιο το μέλλον τους στο Hollywood μετά την αμφιλεγόμενη δίκη;