Όλα αυτά τα χρόνια που η Paris Hilton αποτελεί ένα δημόσιο πρόσωπο, κοντά σε 20 χρόνια τώρα, η κρίση της κοινής γνώμης απέναντι της ήταν καταδικαστική. Κάτι η παρέα της με την Kim Kardashian, κάτι ότι έβγαζε μια αφέλεια προς τα έξω, κάτι η διαρροή του sex tape της, εδραιώθηκε στη γενική αντίληψη ως μια ξανθιά, χαζή, ως μια κοπέλα που, παρά το βαρύ της όνομα, ήθελε να γίνει ακόμα πιο διάσημη δίχως να την νοιάζει το κόστος.

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει πάντα και σπάνια θα έχει την ευκαιρία ο κόσμος να δει και τις άλλες πτυχές, να εξετάσει τι επέδρασε ώστε να είναι κάποιος άνθρωπος με τον Χ ή τον Ψ τρόπο. Και στην περίπτωση της Paris Hilton τα εφιαλτικά της παιδικά και εφηβικά χρόνια, δε γίνεται παρά να έπαιξαν ρόλο.

Πρώτη φορά μίλησε το 2020 για τα τραύματα που αποκόμισε από ένα σχολείο στη Γιούτα όπου την έστειλαν οι γονείς της γιατί την θεωρούσαν πολύ επαναστατική και ήθελαν να την κάνουν υπάκουη και πειθήνια. Σε μια κουβέντα που έγινε στο πλαίσιο δράσης των New York Times, η Paris Hilton επανέφερε στη μνήμη της όσα κακοποιητικά βίωσε σε αυτό το σχολείο.

«Μίλησα ανοιχτά σε ένα βίντεο των @NYTimes για κάτι που δεν έχω συζητήσει ξανά. Στο οικοτροφείο Πρόβο Κάνιον, άνδρες του προσωπικού με ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα και με οδηγούσαν σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο, κάνοντάς μου “γυναικολογική εξέταση”.

Μετά από στερήσεις ύπνου και βαριά φαρμακευτική αγωγή, δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Αναγκαζόμουν να ξαπλώσω σε ένα τραπέζι, να ανοίγω τα πόδια μου και να υποβάλλομαι σε “γυναικολογική εξέταση”.Έκλαιγα, καθώς με κρατούσαν και μου έλεγαν “Όχι! Σκάσε. Κάνε ησυχία. Σταμάτα να αντιστέκεσαι, αλλιώς θα πας στην απομόνωση”.

Ήταν επαναλαμβανόμενη εμπειρία, όχι μόνο για μένα, αλλά και για άλλους #επιζώντες. Με βίασαν και κλαίω καθώς το γράφω, γιατί κανένας, ειδικά ένα παιδί, δεν πρέπει να κακοποιείται σεξουαλικά. Μου έκλεψαν τα παιδικά μου χρόνια και με σκοτώνει που αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σε άλλα αθώα παιδιά».

Σε αυτό το διάστημα των δύο ετών, από το 2020 δηλαδή που μίλησε πρώτη φορά, το εν λόγω σχολείο εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι δε μπορεί να σχολιάσει τα πεπραγμένα προηγούμενης διοίκησης και να απολογηθεί γι΄αυτά. Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως το μεγάλο έγκλημα εδώ είναι όλο των γονιών της Paris Hilton, που την έστειλαν σε μια από τις πιο συντηρητικές πολιτείες, στην πολιτεία των Μορμόνων, για να διαπαιδαγωγηθεί.

Σε ανάρτηση που έκανε χθες στο Instagram, η Paris Hilton καλεί σε έναν αγώνα για να κλείσει αυτό το σχολείο που άφησε στην ίδια (φοίτησε εκεί ως το 1999 που έγινε 18 ετών) και σε πολλές άλλες κοπέλες, βαθιά ψυχικά τραύματα.

«Είμαι ενοχλημένη, εξοργισμένη και συντετριμμένη, αλλά ελπίζω ότι αυτό θα οδηγήσει τελικά σε αλλαγή. Το σχολείο Provo Canyon θα βγει με μια δήλωση δημοσίων σχέσεων λέγοντας ότι έχει αλλάξει. Αυτό το παιδί άξιζε κάτι καλύτερο. Και τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που είναι κλειδωμένα σε ιδρύματα θεραπείας χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Απαιτώ να αναλάβετε δράση, με καλή πίστη, και να κλείσετε το Provo Canyon School μέχρι την 1η Απριλίου 2023 (την πρώτη ημέρα του Εθνικού Μήνα Κακοποίησης Παιδιών). Παρακαλώ βοηθήστε με να διαδώσω το μήνυμα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paris Hilton (@parishilton)

Και μετά απ΄αυτή την εμπειρία, η Paris Hilton έφτασε 22-23 ετών για να δει την προσωπική της ζωή να διαρρέει σε όλο το διαδίκτυο – ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο την επηρέασε αυτό που έγινε με την Kim και πόση συμμετοχή είχε η ίδια – και να κρίνεται εφ΄όρου ζωής απ΄αυτό. Τελικά, υπήρξαν λόγοι, τραύματα που την έφεραν σε αυτό το σημείο.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τηλεθέαση: Το colpo grosso του ALPHA που κάνει το απόλυτο στο «βάθρο των μεταλλίων» και το GNTM σε κρίση

Είναι bisexual η Emily Ratajkowski; Ο πράσινος καναπές της αφήνει πολλά υπονοούμενα

Δικηγόρος Φιλιππίδη: «Αδίστακτη ψεύτρα η πρώτη καταγγέλουσα» – Πώς σχετίζεται η Μακρυπούλια με την αξιοπιστία της