Προς το τέλος της οδεύει η υπόθεση καταγγελίας της Σοφίας Παυλίδου για βίαιη σωματική επίθεση από τον Μάνο Παπαγιάννη πριν από 4 χρόνια, στο πλαίσιο της συμπαρουσίας τους σε θεατρική παράσταση. Η Σοφία Παυλίδου είχε καταγγείλει πως ο Μάνος Παπαγιάννης την χτύπησε αρκετές φορές και της προκάλεσε μελανιές και τραύματα, με τον ηθοποιό να αρνείται τα πάντα και να κάνει αυτός μήνυση στην ηθοποιό για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τα τελευταία επεισόδια αυτού του σίριαλ παίζονται αυτές τις ημέρες, με τη Σοφία Παυλίδου να βγαίνει νικήτρια σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, αφού σύμφωνα με το TLife, η έδρα αποφάσισε ότι ο Μάνος Παπαγιάννης είναι ένοχος για τον ξυλοδαρμό της συναδέλφου του.

Στη διάρκεια της δίκης, η Σοφία Παυλίδου έφερε ως μάρτυρες τους Κάτια Νικολαΐδη, Κόνι Μεταξά, Ρέα Τουτουντζή και Σωτήρη Καλυβάτση, ενώ ο Μάνος Παπαγιάννης είχε τη γυναίκα του Αγγελική Δαλιάνη, τον Βασίλη Γκουρούση, τον θεατρικό παραγωγό Δημήτρη Αγγελόπουλο κι έναν τεχνικό της παράστασης.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον ηθοποιό είναι 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή, με τον ίδιο να πρόκειται να ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης για αυτή την απόφαση.

Το στόρι της υπόθεσης

Ήταν Ιανουάριος του 2018 όταν η Σοφία Παυλίδου έκανε την καταγγελία για το περιστατικό που την οδήγησε με κακώσεις στο νοσοκομείο.

«Την Πέμπτη το βράδυ γύρω στις 23:20 που τελείωσε η παράστασή μας ανέβηκα στο καμαρίνι μου και ο κύριος Παπαγιάννης που το καμαρίνι του είναι βρίσκεται στον κάτω όροφο με ρώτησε για ποιο λόγο δεν είπα την ατάκα που συνοδεύεται με μια κίνηση γιατί δεν έκανα την κίνηση. Την ξέχασα; Και του απάντησα “δεν μου βγήκε, δεν το έκανα”. Μου λέει “το έκανες επίτηδες επειδή εγώ ξέχασα να σου πω πριν μια ατάκα;”.

Λέω “είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο;”. Και πάει στο πλατύσκαλο και τον βλέπω από κάτω, έχω οπτική επαφή με τον κύριο Παπαγιάννη που βρίσκεται στον κάτω όροφο. Μου λέει “θα σε γαμ…ω πάνω στη σκηνή έτσι και μου ξανακόψεις αστείο”. Και λέω “σε παρακαλώ μίλα πιο όμορφα”. Μου λέει “αυτό που σου λέω… θα σου γαμ…ω ότι έχεις και δεν έχεις”. Λέω “δεν μπορώ να μιλάω άλλο μαζί σου”.

Επέστρεψα στο καμαρίνι μου και έκλεισα την πόρτα. Σε δευτερόλεπτα ο κύριος Παπαγιάννης βρέθηκε να κλωτσάει την πόρτα του καμαρινιού μου και να μπαίνει μέσα, με άρπαξε από το λαιμό, με πέταξε κάτω, εγώ έπεσα πάνω στην καρέκλα γιατί είναι μικρό το καμαρίνι. Ευτυχώς δεν χτύπησα στο νεροχύτη παρά μόνο στη σπονδυλική μου στήλη και πετάγομαι στην καρέκλα. Έβριζε κατά τη διάρκεια και έλεγε “εμένα δεν θα μου κλείσει κανένας πόρτες, θα σε γαμ…ω παλιοπ…α, δεν θα μου ξανακόψεις αστείο” και μετά ήρθε ο συνάδελφος ο Σωτήρης Καλυβάτσης τον τράβηξε και τον κατέβασε κάτω».

Λίγες ημέρες μετά, ο ίδιος ο Μάνος Παπαγιάννης είχε δώσει συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά όπου είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε σωματική βία παρά μόνο φωνές και αντεγκλήσεις.

«Ξεκινάμε την κουβέντα θεωρώντας δεδομένο ότι υπήρξε βία. Μου κάνει τρομερή εντύπωση! Γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι υπήρξε βία; Γιατί; Το ότι κάποιος κάνει μήνυση δεν σημαίνει τίποτα. Πώς θα νιώσεις τώρα που θα ακούσεις τα γεγονότα και θα έχεις άδικο;

Η κυρία Παυλίδου, την οποία πραγματικά συμπαθώ, δεν έκανε μια κίνηση που έπρεπε να κάνει. Αυτό που λέγαμε με την ατάκα δεν ισχύει, είναι μια κίνηση που πρέπει να κάνει. Εγώ νόμιζα ότι έγινε κατά λάθος. Κι εκεί που άλλαζα και γέλαγα -μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο κ. Καλυβάτσης- μου λέει «Η Σοφία Παυλίδου αυτή την κίνηση δεν την έκανε επίτηδες». «Τι λες;», του λέω. Ανοίγω την πόρτα και φωνάζω στον πάνω όροφο: «Ρε Σοφία, γιατί δεν έκανες αυτή την κίνηση»; Και μου είπε: «Δεν μου βγήκε και δεν το έκανα». Τι εννοείς δεν σου βγήκε και δεν το έκανες;

Υπήρξε μια ένταση, υπήρξαν εκατέρωθεν αντεγκλήσεις. Κι εγώ μίλησα άσχημα κι εκείνη μίλησε άσχημα. Κουβέντα στην κουβέντα υπήρξε ένταση και ύβρεις. Φεύγοντας να πάει στο καμαρίνι της και βρίζοντας ταυτόχρονα η Σοφία Παυλίδου -εγώ ήμουν κάτω- ήταν εξαιρετικά εριστική και είπε αυτό το πράγμα εγώ δεν το κάνω. Κι έτσι γυμνός όπως ήμουν ανεβαίνω πάνω να ζητήσω τον λόγο και να πω «Γιατί δεν την κάνεις; Δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό Σοφία και άνοιξα έντονα την πόρτα, το παραδέχομαι. Παραβίασα τον χώρο της. Δεκτόν. Άνοιξα έντονα την πόρτα. Το δέχομαι, λάθος μου».

Πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ξεκίνησε το κύμα καταγγελιών στον χώρο της υποκριτικής, η Σοφία Παυλίδου είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση:

«Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που μίλησα για το περιστατικό βίας που είχα υποστεί στον εργασιακό μου χώρο. Μαζί μου κι άλλη μια συνάδελφος που είχε υποστεί βία από τον ίδιο άνθρωπο στο παρελθόν και βρήκε το θάρρος να το ομολογήσει μετά την καταγγελία μου. Δε μου πέρασε ούτε στιγμή απ’ το μυαλό να μην υπερασπιστώ το δίκιο μου και να μην καταγγείλω το γεγονός.

Τότε πέρα απ’ τους άνθρωπος του χώρου που μου έλεγαν να μην το καταγγείλω θυμάμαι ήταν κι ο διευθυντής της αστυνομίας του τμήματος που έκανα τη μήνυση, που με φώναξε στο γραφείο του μετά την κατάθεση μου και μου ζήτησε να του περιγράψω τι συνέβη, έδειξε πόσο λυπάται με το ύφος του, κοίταξε τις μελανιές μου και με ρώτησε  “Είσαι σίγουρη; Αυτά τραβάνε χρόνια στα δικαστήρια. Μπλέκεις!” Ναι ήμουν και είμαι σίγουρη πως έκανα το σωστό.

Μου στέλνετε μηνύματα και με ρωτάτε αν τώρα αισθάνομαι δικαιωμένη. Δικαιωμένη αισθάνομαι από την πρώτη στιγμή στα μάτια των παιδιών μου κι αυτό μου αρκεί! Δυο εφήβους, που πέρασαν δύσκολα τότε, αλλά τους έδειξα με τη στάση μου πως δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θίγει την αξιοπρέπεια τους. Η κοινωνία τότε δεν ήταν έτοιμη κι αυτό το ένιωσα στο πετσί μου.

Χαίρομαι που τα social δίνουν βήμα στο θύμα κι όχι στο θύτη. Ανακουφίζομαι που τόσοι άνθρωποι βρίσκουν το θάρρος να ομολογήσουν πως έχουν υποστεί κακοποίηση ,όποιας μορφής κι εμείς με τη σειρά μας τους αγκαλιάζουμε από καρδιάς. Αναγκάστηκα τότε να σεβαστώ την πραγματικότητα και να μην ασχοληθώ με όλους αυτούς που επιλέγουν το σκοτάδι.

Κατάπια την ντροπή μου, γιατί ντροπή αισθανόμουν γι’ αυτό που μου είχε συμβεί και κατάφερα να εμπνεύσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν, με εμπιστεύτηκαν και μου άνοιξαν την ψυχή τους στέλνοντας μου μηνύματα στα προσωπικά μου social media Τότε συνειδητοποίησα πως υπάρχει πολύς πόνος εκεί έξω».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Pavlidou (@pavlidou.sofia)

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για Βίκυ Καγιά και bullying στο GNTΜ σε νέα της ανάρτηση

Η ελληνική τηλεόραση είναι φέτος ένα απέραντο και τοξικό ριάλιτι: Κάθε βδομάδα και μια νέα κόντρα

Άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο για την Σπυροπούλου: Η Καινούργιου ξεσπά εναντίον της – «Κάνει retweets που με βρίζουν»