Σε μια πολύ ωραία συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Πολυμενέα και το Provocateur.gr, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης απάντησε σε όλα αυτά που ακούγονται και φέτος για εκείνον με αφορμή το Maestro, μια σειρά που είχε πολύ μεγάλη αποδοχή και χειροκροτήθηκε σε κάθε της επεισόδιο.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και μίλησε για όσα τον κατακρίνουν ως προς το δημιουργικό του κομμάτι, για τις σκηνές που θυμίζουν σκηνές από άλλες σειρές και ταινίες, για τις ιστορίες του, για όλα όσα κάποιος τον γουστάρει και κάποιος άλλος δεν τον γουστάρει.

«Ξέρω ότι όταν κάτι είναι καλό και το αγαπάει πολύς κόσμος, όσο πιο μεγάλη αποδοχή έχει, αντίστοιχα, ως μια ισορροπία, υπάρχουν κι αυτοί που δεν τους αρέσει καθόλου. Το οποίο είναι απόλυτα αποδεκτό και φυσιολογικό. Δεν είμαι σε θέση να καταλάβω τι είναι αυτό που μπορεί να μην αρέσει καθόλου σε κάποιον. Είναι τόσο προσωπικό. Οι δουλειές μου είμαι εγώ ο ίδιος κατά κάποιον τρόπο. 

Εμένα ιστορίες μου αρέσει να φτιάχνω. Είτε για την τηλεόραση είτε για τον κινηματογράφο. Για την τηλεόραση είναι πιο δύσκολο γιατί θέλει μια συνέπεια και έχει πολλά επεισόδια. Αλλιώς λες μια ιστορία σε 2 ώρες κι αλλιώς σε 10 ή 15 ή 9 ώρες, όπως στο Maestro. Aυτό κρατήστε. Μου αρέσει να λέω ιστορίες, αγαπάω να λέω ιστορίες. Κάποιες φορές θα είναι καλές, κάποιες φορές όχι τόσο, αλλά επί της ουσίας ιστορίες λέω».

Ένα από τα στοιχεία που αναγνωρίζουν πάντως σχεδόν όλοι, είναι πως ο Παπακαλιάτης ξέρει να κάνει μουσική επένδυση που να ταιριάζει και με την αφήγηση.

«Εγώ επέλεξα το όχημα για να πω τις ιστορίες, ήταν, αν θες, κάτι πιο ακραίο. Πάντα αποφάσιζα να καταπιαστώ με κάτι πιο ακραίο. Νομίζω ότι η μουσική στις σειρές και τις ταινίες μου είναι ένας ήρωας, ένας ρόλος μόνη της. Από τη μουσική που άκουσα, μπορώ να γράψω μια σκηνή. Για μένα λειτουργεί ως έμπνευση.

Το μοντάζ χωρίς μουσική, δύσκολα μπορεί να σταθεί. Αν και, σε αυτή τη δουλειά, ήταν πολλές οι στιγμές που επέλεξα τη σιωπή, που δεν υπήρχε μουσική ή ήταν διακοπτόμενα τα πράγματα. Με τον ήχο και τη μουσική έχω αδυναμία από μωρό παιδί. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής μου φύσης».

Τέλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε ότι έχει έτοιμη την παραγωγή μιας ταινίας, έχει στο μυαλό του ένα ακόμα σενάριο για ταινία, αλλά πρώτα απ΄όλα θα γράψει στους επόμενους μήνες τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν του Maestro. «Έπρεπε να έχω γράψει ήδη 4-5, έχω γράψει 1. Αλλά στους επόμενους δύο μήνες θα γράψω το 2ο και το 3ο και τον Μάρτιο περίπου θα ξαναπάμε Παξούς για τη δεύτερη σεζόν».