Έντονη είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα με επίκεντρο την εκδήλωση ανάγνωσης παραμυθιών σε παιδιά δημοτικού από την drag queen RawBee στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν μόνο οι αντιδράσεις που υπήρξαν από πρόσωπα διάφορων ιδεολογιών (βλ. Λατινοπούλου, Κατερίνα Λάσπα), αλλά ήταν και η αρκετά επιθετική ρητορική από την ίδια την drag queen όταν κλήθηκε να απαντήσει στις αντιδράσεις, όπου υποστήριξε ότι όποιος ενοχλείται, δεν αξίζει να έχει παιδί.

Ο Γιώργος Λιάγκας δεν άφησε να πέσει κάτω αυτός ο ισχυρισμός και ανέφερε στη χθεσινή εκπομπή του Πρωινού ότι αν έχεις διαφορετική άποψη ως προς την εκδήλωση αυτή καθαυτή και όχι τις drag queens, δε σημαίνει ότι μισείς, ότι απορρίπτεις αυτούς τους ανθρώπους.

«Αυτό όμως το λάθος που έκανε -και με μεγάλη αγάπη το λέω και ας μου το επιτρέψει- είναι αυτό που είπε ότι οι άνθρωποι έχουν μία διαφορετική άποψη δεν είναι ικανοί να γίνουν γονείς. Πρέπει να πω στην αγαπημένη την Rawbee ότι οι περισσότεροι άνθρωποι – εγώ δεν είμαι μέσα σε αυτούς- οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανόν να έχουν διαφορετική άποψη, να έχουν ας πούμε την άποψη της Κατερίνας Λάσπα που αντέδρασε. Δεν σημαίνει πως αν έχεις διαφορετική άποψη, ανοίγουμε έναν Καιάδα και σε πετάμε μέσα».

«Τι διάολο έχει κάνει μια drag queen για να την θαυμάζετε;»

Φυσικά, το ότι ο καθένας εκφράζει μια άποψη σχετικά με την ουσία αυτής της εκδήλωσης, μπορεί να μη λέει και πολλά από τη στιγμή που δεν είναι όλοι ειδικοί. Γι΄αυτό και έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον τι υποστηρίζει μια drag queen, όχι από εδώ, την Ελλάδα, αλλά από την Αμερική.

Πρόκειται για την Kitty Demure και ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει στο Youtube πριν από 2 χρόνια. Στις ΗΠΑ, οι αναγνώσεις από drag queens σε παιδάκια, είναι κάτι που συμβαίνει πολύ πριν το δούμε στα μέρη μας και προφανώς πρόκειται για μια ξεπατικωτούρα από τις αρμόδιες οργανώσεις που έστησαν αυτή την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, γιατί προφανώς οτιδήποτε γίνεται στις ΗΠΑ είναι προοδευτικό και αυτοί πάντοτε ξέρουν.

Τι είχε πει λοιπόν η Demure; Είχε εξηγήσει πως δεν βοηθάνε καθόλου τέτοιες εκδηλώσεις στην φήμη των drag queens, που είναι πρόσωπα της νύχτας, έχουν μια εσάνς καμπαρέ στη δουλειά τους, κινούνται σε χώρους όπου υπάρχει το σεξ και οι καταχρήσεις, επομένως η σύνδεση των παιδιών μαζί τους, δημιουργεί την αίσθηση της αποπλάνησης και της διακόρευσης ανηλίκων, κάτι που δεν ισχύει για τις drag queens. Γι΄αυτό είχε ζητήσει σχεδόν ενοχλημένη να μην πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά τους σε τέτοιες πρωτοβουλιές γιατί περισσότερο επιτείνουν το πρόβλημα, παρά το απαλύνουν.

«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, γιατί πηγαίνετε τα παιδιά σας να τους διαβάσουν παραμύθια drag queens. Τι διάολο έχει κάνει μια drag queen εκτός από το να βάφεται και να χοροπηδάει στην πίστα κάνοντας σεξουαλικά κόλπα, ώστε να την έχετε τόσο ψηλά σε εκτίμηση και να την προβάλλετε ως πρότυπο στα παιδιά σας; Θα θέλατε τα παιδιά να έχουν για πρότυπα μια στρίπερ ή μια πορνοστάρ;

Μια drag κάνει το νούμερό της σε κλαμπ για ενήλικες. Στα παρασκήνια υπάρχει γύμνια, ναρκωτικά και βρωμιά. Απορώ ειλικρινά τι προσπαθείτε να καταφέρετε. Μην νομίζετε ότι μας κάνετε χάρη. Ισα ίσα μας δημιουργείτε επιπρόσθετα προβλήματα. Είχαμε τη φήμη, που δεν ευσταθεί, ότι είμαστε παιδόφιλοι, ανώμαλοι.

Δεν έχουμε ανάγκη να φέρετε τα παιδιά σας σε εμάς. Πηγαίνετέ τα στην Disneyland ή αν θέλετε να δουν βαμμένους ανθρώπους, πηγαίνετέ τα στο τσίρκο. Γι αυτό λοιπόν μην καταστρέφετε τα παιδιά σας και μην καταστρέφετε κι εμάς».