Διάστημα ηθικής ικανοποίησης είναι αυτό που διανύει τους τελευταίους μήνες ο Τζόνι Ντεπ ως προς τη δικαστική του διαμάχη με την Άμπερ Χερντ που βρίσκεται στον 4ο χρόνο της. Πριν από μερικούς μήνες, το Νοέμβριο, ο Ντεπ έβλεπε το δικαστήριο στη Βρετανία να δικαιώνει την εφημερίδα The Sun για τον χαρακτηρισμό «wife-beater», δηλαδή βίαιος κατά της γυναίκας του, και του έμεινε η στάμπα πριν καν βγει οριστική απόφαση για το αν τελικά χτυπούσε όντως την Άμπερ Χερντ. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού, ο Ντεπ αποκλείστηκε από το 6ο Pirates of Carribean και βλέπει το Χόλιγουντ να τον «θάβει».

Με αιτία τα όσα έγιναν γύρω από την ταινία Minamata, στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Τζόνι Ντεπ υποστήριξε σε συνέντευξή του στους Sunday Times πως το Χόλιγουντ «με μποϋκοτάρει, αλλά προχωράω μπροστά και θα φέρω όλα τα πράγματα στο φως». Μια τέτοια ευκαιρία θα την έχει όντως ο 58χρονος ηθοποιός, μιας και το δικαστήριο της Βιρτζίνια του επιτρέπει με απόφαση να μηνύσει την Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση, διεκδικώντας από εκείνη 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η Χερντ είχε γράψει ένα άρθρο στη Washington Post το 2018, όπου μιλούσε για ενδοοικιακή βία την οποία υπέστη. Δεν κατονόμαζε τον Τζόνι Ντεπ, αλλά υπό το φως των μετέπειτα εξελίξεων, το όνομα του κηλιδώθηκε και αποκλείστηκε από παραγωγές, όπως οι Πειρατές της Καραϊβικής.

https://www.intronews.gr/3296-2-minamata-to-hollywood-thavei-johnny-depp

Η δεύτερη νίκη του Τζόνι Ντεπ

Η Χερντ υποστηρίζει πως από τη στιγμή που στη Βρετανία δικαιώθηκε η The Sun και ο χαρακτηρισμός «wife-beater» δε θεωρήθηκε δυσφήμιση, ίδια αντιμετώπιση θα πρέπει να έχει και η ίδια υπό το αμερικανικό δίκαιο. Όμως η δικαστής Πένι Αζκάρατε, ανέφερε στην ετυμηγορία της πως από τη στιγμή που η Χερντ δεν αποτελούσε μέρος της διαδικασίας δίκης στην υπόθεση της The Sun, αφού η μήνυση του Ντεπ είχε κατατεθεί πριν το άρθρο της στην Washington Post, αυτομάτως οι υποθέσεις δε θεωρούνται ίδιες, άρα δε μπορεί να υπάρξει ταύτιση αποφάσεων.

Επομένως, ο Τζόνι Ντεπ θα έχει την ευκαιρία να σταθεί για πρώτη φορά ως ενάγων απέναντι στην Άμπερ Χερντ την άνοιξη του 2022, πάλι στη Βιρτζίνια, ελπίζοντας πως θα της επιδικάσουν τα 50 εκατομμύρια που ζητάει για τη δυσφήμιση.

Πριν από λίγους μήνες, σε άλλη ακροαματική διαδικασία, ο Τζόνι Ντεπ είχε καταφέρει να βγάλει έκθετη την ηθοποιό στην κοινή γνώμη. Η Χερντ είχε υποσχεθεί πως τα 7 εκατομμύρια που κέρδισε σε προηγούμενη δίκη από τον Ντεπ, θα τα έδινε όλα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Όμως μέχρι στιγμής έχει δώσει πολύ λίγα απ΄αυτά. Ο δικηγόρος της ανέφερε ότι «η πελάτισσα μου έχει ήδη δώσει εφταψήφιο αριθμό χρημάτων στα δύο ιδρύματα και θα είχε δώσει όλα, αν δεν τη μήνυε ο κ. Ντεπ και δεν την ανάγκαζε να δώσει εκατομμύρια για να υπερασπιστεί τον εαυτό της».