Αυτές τις ημέρες ο Σον Πεν προμοτάρει την ταινία του Flag Day όπου πρωταγωνιστεί μαζί με την κόρη του, Ντίλαν, και στο πλαίσιο της προώθησης, έδωσε συνέντευξη στο CNN, όπου εξέφρασε την άποψη του για τους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν επικαλούμενοι την ελευθερία της επιλογής που πρέπει να έχουν βάσει του αμερικανικού συντάγματος.

Ο Σον Πεν ήταν απόλυτος στο ότι όντως πρέπει οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από κάποιες κοινωνικές δραστηριότητες και να υποστούν τις συνέπειες της επιλογής τους. Μάλιστα, είπε κι ο ίδιος ότι δεν θέλει κάποιος ανεμβολίαστος να δει την ταινία του, καθώς αυτή έχει κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Είναι ωραίο να βγαίνει μια ταινία αποκλειστικά στις αίθουσες. Όλο αυτό το διάστημα με το streaming, ήταν μια εύκολη επιλογή και για τους ανεμβολίαστους. Εγώ θα τους έβγαζα έξω από την επιλογή αυτή. Θέλω να πω στους ανεμβολίαστους να μην πάνε σε καμία αίθουσα να δούνε ταινία, μέχρι να πειστούν ότι είναι ασφαλή τα εμβόλια. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικό όπως το να ανάβεις τα φώτα του αυτοκινήτου το βράδυ.

https://www.intronews.gr/3091-2-arnold-schwartzenegger-kata-tvn-antiemvoliaston-eisaste-ilithioi

Είναι δύο οι κατηγορίες ανεμβολίαστων. Υπάρχουν αυτοί που θα πάνε να εμβολιαστούν μόλις δώσει πλήρη έγκριση ο FDA και αυτοί που έχουν επιδοθεί σε έναν ακραίο φιλελευθερισμό και σε μια πολιτική ταυτότητα που σκόπιμα ξεχνάει ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα της οποίας η Ιστορία βασίζεται στην κατανόηση της αλληλεξάρτησης. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα με επιτυχία, να μαθαίνουμε από καταστάσεις όπως η υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ, θα πρέπει να καταλάβουμε πως όλα γίνονται με αλληλεξάρτηση κι όχι ανεξαρτησία. Και ο εμβολιασμός είναι η απαρχή αυτής της κατανόησης.

Κατανοώ απόλυτα την 2η τροπολογία, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως σε αυτή την περίπτωση, δε γίνεται να κυκλοφορείς με ένα όπλο στο χέρι και να σημαδεύεις τους άλλους, γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους ανεμβολίαστους».