Μια σειρά προσωπικών αντικειμένων από τον περιβόητο Al Capone, θα βγουν στο σφυρί από τον οίκο Witherell’s Auction House στην επερχόμενη live δημοπρασία του, «A Century of Notoriety: The Estate of Al Capone», που θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου στο The Sutter Club στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια. Το Witherell θα λάβει προσφορές τόσο live όσο και μέσω τηλεφώνου.

Ο οίκος του διαβόητου προσώπου θα πουλήσει σχεδόν 200 οικογενειακούς θησαυρούς που αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες της ιδιωτικής του ζωής, συμπεριλαμβανομένων των εξωφρενικών κοσμημάτων με διαμάντια, μεταξύ των οποίων ένα ρολόι Patek Philippe από πλατίνα, όπλα αντίκες (ένα περίστροφο Colt .45 με τιμή εκκίνησης τα 50.000 δολάρια).

Επίσης συμπεριλαμβάνονται γράμματα από τη φυλακή που φυλάγονταν από τις εγγονές του Capone, που ζούσαν ήσυχα για δεκαετίες σε ένα μικρό βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, τα οποία πιστοποιήθηκαν από το Witherell’s. Η συλλογή υπολογίζεται ότι θα πουληθεί περίπου στα 700.000 δολάρια.

«Αυτό που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι η προσωπική του ιστορία ως πατέρας και παππούς και η οδυνηρή πορεία της λύτρωσης ενώ ήταν στο Αλκατράζ», δήλωσε η εγγονή του, Diane Patricia Capone, κόρη του μοναχογιού του, Sonny Capone.  «Αυτός είναι ο άγνωστος Capone για τον οποίο μιλάω στο βιβλίο μου και είναι η ιστορία που ζωντανεύει με αυτούς τους οικογενειακούς θησαυρούς».

«Πρόκειται για μια δημοπρασία υψηλού κύρους διεθνούς σημασίας και ένα από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα στην 52χρονη ιστορία του Witherell», πρόσθεσε ο Brian Witherell, συνιδρυτής του Witherell και ειδικός αξιολόγησης των επισκεπτών στη δημοφιλή σειρά του PBS, Antiques Roadshow.

«Είναι τιμή μας που η οικογένεια Capone επέλεξε το Witherell για να παρουσιάσει τα πιο πολύτιμα αναμνηστικά τους και που μας εμπιστεύονται ότι θα χειριστούμε το κτήμα με την επιμέλεια και την ασφάλεια που απαιτεί».

https://www.intronews.gr/3845-2-tom-chanks-vgazei-se-dimoprasia-tessera-aftokinita-tou

Τα κειμήλια του Capone στον οίκο Witherell

O οίκος του Al Capone επιβιώνει ως ανενόχλητη χρονοκάψουλα. Όταν απεβίωσε το 1947 η χήρα του, η Mae Capone, μετακόμισε σε ξενώνες και το αρχοντικό τους στο Palm Island παρέμεινε άθικτο μέχρι που το πούλησε το 1952. Για το σκοπό αυτό, τα επιλεγμένα κειμήλια, που προσφέρθηκαν μέσω του Witherell, πέρασαν από την Mae Capone στο μοναχοπαίδι τους, Sonny Capone και μετά στις κόρες του.

Ως διαχειριστές αυτής της σημαντικής συλλογής, ο οίκος Witherell’s έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ακεραιότητα καθενός από αυτά στο διηνεκές. Όλη η online εικόνα θα φέρει το λογότυπο Capone και κάθε παρτίδα θα συνοδεύεται από μια κάρτα σημειώματος του Witherell που περιέχει τον τίτλο με καλλιγραφικά και μια συμβολαιογραφική υπογραφή της εγγονής του, Barbara Capone.