Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησία το 2004 στο Παρίσι, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Από αυτόν τον ναό έχουν περάσει περίτρανα ονόματα, όπως η Χριστίνα Ωνάση όταν παντεύτηκε τον Τιερί Ρουσέλ, ενώ εκεί είχε γίνει και η κηδεία της Μαρίας Κάλλας.

Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία μέσα σε μία μπλε Τζάγκουαρ και το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Κουμπάρος ήταν ο Γάλος πολιτικός μηχανικός, Μισέλ Καντάς.

Όλα ήταν φαντασμαγορικά και το μόνο πρόβλημα που δημιουργήθηκε αφορούσε στα «νούμερα» του γάμου και της δεξίωσης. Οι νεόνυμφοι γιόρτασαν την ευτυχία τους στο ξενοδοχείο Four Seasons μέσα σε κρύσταλλα Swarovski. Ο λογαριασμός κατάφερε να αγγίζει το αδιανόητο ποσό των 2.5 δισεκατομμυρίων δραχμών, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει εκείνη την εποχή πως δε μετανιώνει καθόλου για τον πολυτελή γάμο του, παρότι είχε ξεσπάει ντόρος, επαναλαμβάνοντας συχνά τη φράση «Τι θέλουν τέλος πάντων;». Οι άνθρωποι του κοντινού του περιβάλλοντος υποστήριζαν πως «Είχε καλεσμένους μόνο 18 άτομα. Είναι τόσο συνηθισμένο και απλό πράγμα αυτό».

Και όταν το θέμα πήγαινε στην υπερπολυτελή δεξίωση, έλεγαν ότι δεν υπήρξε καμιά δεξίωση: «Στο ξενοδοχείο αυτό έμεινε επειδή είναι κοντά στον Αγιο Στέφανο. Και μετά προσκάλεσε τους 18 φίλους του και τη φρουρά του με τις γυναίκες τους για δείπνο. Δεν έμενε στην βασιλική σουίτα όπως λένε, αλλά σε ένα απλό δωμάτιο».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Βήμα, είχε πει: «Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου, στις πραγματικές του διαστάσεις, με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι, απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους».

Το διαζύγιο του Τσοχατζόπουλου με την Γκούντρουν

Το 1964 παντρεύονται στο Μόναχο και αποκτούν δύο παιδιά, την Αρετή και τον Αλέξανδρο. Ο Ακης στο μεταξύ δουλεύει σε τεχνική εταιρεία με δημόσια έργα και αναγκάζεται να παραμείνει συνολικά στη Γερμανία 16 ολόκληρα χρόνια, αφού η χούντα τού έχει αφαιρέσει την ιθαγένεια και απαγορεύσει την είσοδό του στην Ελλάδα.

Στην πατρίδα θα επιστρέψει το 1975, όταν και εντάσσεται στο νεοϊδρυθέν τότε ΠΑΣΟΚ, ενώ η Γκούντρουν με τα παιδιά τον ακολουθούν αργότερα, όταν πλέον ο Ακης έχει μπει για τα καλά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η σχέση τους κράτησε 40 χρόνια, και μετά από αρνήσεις της Γκούντρουν για έκδοση διαζυγίου που κράτησαν 10 χρόνια, τελικά υπέκυψε και το 2004 ήρθε ο γάμος του με την Σταμάτη.

«Όσο εγώ ζω, διαζύγιο δεν πρόκειται να του δώσω. Και αν συνεχίσουν να με εξευτελίζουν με αυτό τον τρόπο, θα δώσω στη δημοσιότητα τις κασέτες που έχω στα χέρια μου με αυτή να με βρίζει χυδαία», ήταν η μόνιμη επωδός της Γκούντρουν, η οποία δεν μπορούσε να ανεχτεί ούτε τις δημόσιες εξόδους του συζύγου της με την ερωμένη του ούτε το γεγονός της κοινής τους συγκατοίκησης.