Η σπουδαία Glenn Cloce εμφανίστηκε στις πρώτες θέσεις στο θέατρο Επιδαύρου για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Οιδίποδα» σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάιερ, διευθυντή της βερολινέζικης Σαουμπίνε.

Στην αρχή πέρασε απαρατήρητη, καθώς φαινόταν σαν μια απλά γυναίκα με άσπρα κοντά μαλλιά, μάσκα, και μπλε σκούρο παντελόνι με φαρδιά πουκαμίσα στο ίδιο χρώμα να κάθεται δίπλα στον Νίκο Σταμπολίδη. Διάβαζε το πρόγραμμα και σήκωσε το κεφάλι μόνο όταν η Κατερίνα Ευαγγελάτου πηγαίνει στη σκηνή, μιλά για τον Μίκη Θεοδωράκη και ζητά να κάνουμε ενός λεπτού σιγή.

Αφού σηκώθηκε, όπως όλοι, και έβγαλε την μάσκα κατάλαβαν ότι πρόκειται για την Glenn Close, μια εμβληματική μορφή του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ήταν 8 φορές υποψήφια για Όσκαρ, έχει πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίες παραστάσεις αλλά και ταινίες με εντυπωσιακή γκάμα: από τις «Επικίνδυνες σχέσεις» και την «Ολέθρια σχέση» ως το «101 σκυλιά της Δαλματίας».

Στο iefimerida.gr μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες της Glenn Close στην Επίδαυρο, καθώς  την εντόπισε να συνομιλεί με την Παλόμα Πικάσο (με το πορτοκαλί πανωφόρι), κόρη του Πικάσο που λατρεύει την Ελλάδα και την επισκέπτεται συχνά ιγκόγνιτο φυσικά με τον Νίκο Σταμπολίδη (την είχε ξεναγήσει πριν περίπου τρία χρόνια στην έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για τη σύνδεση του Πικάσο με την αρχαία Ελλάδα), τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και φυσικά την διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου. Ακόμα, έσπευσε να συγχαρεί και να φωτογραφηθεί με τους πρωταγωνιστές της παράστασης.